Спецпроєкти

Нові місця Києва. 19 закладів, що відкрилися в серпні


Наша традиційна добірка закладів, що відкрилися в Києві за останній місяць.

Демократичні сіфуд-бари від Дмитра Борисова, ще одна «Чорноморка», перший speak easy bar на Троєщині, авокадо-кафе на Оболоні, просекко-бари біля цирку, коктейльний бар від засновників кав’ярні EspessoHolic і багато іншого – серпень видався напрочуд врожайним на нові місця в Києві. Розповідаємо про кожен заклад окремо.

«Чорноморка»

вул. Велика Васильківська, 49а
Facebook

Ювілейний, десятий заклад мережі гастролавок «Чорноморка». Новий заклад розташований між станціями метро «Льва Толстого» та «Олімпійська», на місці колишнього ресторану Al Faro. Меню ресторану ідентичне іншим закладам мережі. Величезний вибір риби, молюсків і морепродуктів, більше 30 видів устриць за ціною від 17 грн/шт., окрошка з лососем, брускети з тюлькою, тартар і карпачо з лосося, домашні шпроти, щуча ікра, паста з молюсками, різотто з морепродуктами та три види олів’є: з мідіями, лососем і м’ясом рапана. Також тут можуть приготувати мідії в соусі на ваш смак: вершковому, соєвому, часниковому, томатному, сирному, винному або пряно-медовому.

Mushlya Bar

вул. Мазепи, 3
вул. Спаська, 5
Facebook

Одразу два демократичні сіфуд-бари від відомого ресторатора Дмитра Борисова. Усі страви, як завжди, коштують біля 1 євро, готуються індивідуально для кожного гостя та видаються за 5–7 хвилин. Меню в обох закладах ідентичне «Мушлі» на Хрещатику, яку Борисов відкрив минулої осені. Тут можна спробувати устриці з лимоном, казанок мідій у вершковому соусі або варених раків, сендвіч зі скумбрією гриль або з голландським оселедцем, а також креветки, кальмари, каракатицю, лобстерів і бебі-восьминогів.

Mushlya Café

вул. Велика Васильківська, 43
Facebook

Ще один новий заклад з морепродуктами від Дмитра Борисова. Незважаючи на схожість назви, Mushlya Café трохи відрізняється від мережі Mushlya Bar. У кафе працюють офіціанти, страви подаються у брендованому посуді з приборами, інтер’єр також інший – світліший, більше зелених рослин, дзеркал і неонового декору. Меню теж відрізняється: у Mushlya Café асортимент морепродуктів і риби більш широкий, а подачі складніші.

Talkies bar

вул. Межигірська, 3
Facebook

А цей заклад, розташований у районі Контрактової площі, відкрили власники мережі кав’ярень EspessoHolic. «Talkies – місце для тих, чиї серця ревуть крутіше за двадцяті. У нас є джаз, відмінні коктейлі, інтер’єр у стилі ар-деко і секретні фішки» – так описують свій бар власники. У барній карті зроблено ставку на авторські коктейлі, присвячені визначним особистостям початку XX століття. Крім того, тут можна буде послухати музику: увечері в барі гратиме джаз.

Italist Prosecco Bar

вул. Златоустівська, 34
Facebook

А цей новий заклад розташований на Златоустівській вулиці, поруч із магазином «Дари моря». Власники закладу описують Italist як «італійський бар, де ранок починається з келиха просекко, а вечір проходить під твої улюблені ритми». У меню зробили ставку на просекко та коктейлі на основі ігристого: Bellini, Mimosa, Hugo, а також Aperol Spritz і твісти на нього. Усі коктейлі подають за ціною від 95 до 135 грн. Меню кухні зосереджене навколо закусок під вино й ігристе.

BAR 8

вул. Архітектора Ніколаєва, 7
Facebook

А цей бар відкрився у житловому масиві Троєщина. Увечері тут готують алкогольні коктейлі, а вдень пригощають кавою. Заклад працює за принципом speak easy, тобто вхід до бару приховано від сторонніх очей. Відшукати потрібні вам двері можна за вигравіруваною цифрою 8, яка під вечір підсвічується ліхтариками. Барну карту розробляв Роман Каневський, відомий київській публіці роботою в барі Pink Freud. У меню він зібрав класичні коктейлі та власні авторські мікси. Усі коктейлі тут подають за єдиною ціною – 150 грн.

«Хлебный»

вул. Хрещатик, 32
вул. Шота Руставелі, 16

Facebook

Дві нові пекарні від подружжя рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної. Меню у всіх закладах мережі однакове. Кожен день тут випікають свіжий хліб, який можна купити додому: пшеничні та гречані багети, батон, «Бородинський» тощо. Крім того, пропонують багато іншої випічки, десерти та меню сніданків, яке діє тут упродовж усього дня.

«Мокрі вуса»

бул. Шевченка, 1
Facebook

А цей паб відкрився на бульварі Шевченка. Тут можна випити пива, пограти в кікер і подивитися спортивні матчі. Заклад розташований навпроти Бесарабського ринку. У пивному меню зробили ставку на український крафт і пригощають пінним від провідних українських пивоварень. Крім того, тут можна скуштувати крафтове пиво від зарубіжних виробників. У меню є й ексклюзивні позиції, а також класичне темне та світле пиво і сидр – для тих, хто не є фанатом пінного. У меню кухні окрім класичних закусок під пиво також пропонують страви української та європейської кухні.

Avocado Smart

Оболонський пр-т, 19
Facebook

Кафе, де можна скуштувати безліч страв з авокадо, відкрилось у житловому масиві Оболонь. Це вже четвертий заклад мережі. У меню зроблено акцент на стравах з авокадо. Тут можна скуштувати салат з авокадо, лососем і крем-сиром, авокадо фрі (шматочки авокадо, смажені у хрусткому клярі), а також авокадо-бургер, всі інгредієнти якого кладуть у половинки авокадо замість булочок. Для тих, хто любить звичайні бургери, тут готують також класичні бургери з булочками та яловичиною. Крім того, у закладі діє окреме меню сніданків.

«Август»

вул. Володимирська, 71
Instagram

А цей новий заклад, розташований неподалік від станції метро «Льва Толстого» та парку Шевченка, власники описують як «місце, де серпень цілий рік». У меню зробили ставку на каву та вино. Каву варять як класичним, так і альтернативним методом. Окрім кави тут можна випити чай, масалу та матчу. До гарячих напоїв можна замовити випічку та десерти. У винній карті три пропозиції: вино по 39, 69 і 99 грн за келих. Пригощають винами Італії, Франції та України. До вина пропонують сирні та м’ясні делікатеси.

«Бальтазар»

Бесарабська пл., 2
Facebook

Ще одне місце з вином, цього разу в підвалі Бесарабського ринку. У меню зробили ставку на вино: пропонують червоне, біле, рожеве й ігристе вино за ціною від 95 грн за келих. У меню кухні зібрали страви, що найкраще смакують з вином: спеціальні позначки-підказки розповідатимуть про фудпейрінг. Крім вина пропонують міцний алкоголь і класичні коктейлі.

Contrabando

вул. Антоновича, 14а
Facebook

А цей заклад відкрив співвласник хінкальні «Гогі» Олег Гавриленко. Місце працює за принципом «2 в 1»: як ресторан і винний магазин. У меню кухні зібрано європейські страви: брускети, запечений камамбер, сирний суп, паста-салат з лососем і креветками, теплий салат з печінкою, мідії у винному соусі, філе сібаса з вершковим соте та багато іншого. У винному меню близько двох десятків позицій білого, червоного, рожевого й ігристого за ціною від 69 грн за келих. У магазині зібрано близько 70 позицій вина за ціною від 220 грн за пляшку.

Tiger

вул. Саксаганського, 40
Instagram

А цей заклад відкрила блогерка Тетяна Пренткович, яка до цього відкрила подібний заклад у Тернополі. Tiger розташований поруч із баром «Бездельники». У меню пропонують страви паназійської кухні: супи та салати, локшину і рис, а також коктейлі та каву. З напоїв – широкий вибір авторських коктейлів, міцного алкоголю, пива, кави та китайського чаю.

Rangoli

вул. Шовковична, 32/34
Facebook

А цей ресторан відкрили на місці італійського La Piazza в урядовому кварталі. У Rangoli подають страви індійської кухні. Власники стверджують, що зібрали в меню пропозиції з різних регіонів Індії. Окрім відомих страв карі (так в Індії називають як приправу, так і страву з тушкованих овочів, бобів і м’яса, у які додають цю приправу) тут можна скуштувати даал тадка (сочевиця в томатно-цибулевому соусі), аллу гобі маттер (картопля з цвітною капустою і зеленим горошком у цибулевому соусі), маттон масала (баранина зі спеціями) і багато іншого.

«Раньше было лучше»

вул. Грінченка, 4
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від Майдану Незалежності та поєднує в собі бар, кав’ярню та магазин одягу. У барі можна випити фірмові й олдскульні коктейлі, світові вина, а також лимонади, мілкшейки та каву на рослинному молоці. Крім випити та повеселитися тут можна оновити гардероб. У магазині можна купити кросівки, сумки та куртки від брендів Nike, Adidas, New Balance, Eastpak, Napapijri тощо.

Feliz Coffee & Food

вул. Шолуденка, 1а
Facebook

Цей заклад відкрився в житловому комплексі «Повітрофлотський квартал», що розташований між Націнальним цирком та станцією метро «Політехнічний інститут».  У меню представлені класичні кавові напої на основі еспресо. До кави пропонують випічку та десерти від Baker Street Bakery, Lavli та «Номер дома».

Rafinad

вул. Велика Васильківська, 24
Facebook

А це кафе-кондитерська відкрилося в бутику Marsee’s біля метро «Льва Толстого». Це вже другий заклад з подібною вивіскою (перший працює на лівому березі в житловому масиві Осокорки). У меню можна знайти безліч авторських десертів від шеф-кондитера Катерини Пєскової, відомої участю в телешоу «МастерШеф». До солодощів пропонують класичні кавові напої.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь