Спецпроєкти

Куди піти на цих вихідних, щоб стати краще


Жовтень дещо налякав нас температурою близькою до нуля, але потім погода нормалізувалась і тепер можна гуляти скільки завгодно. А щоб робити це з користю ми відібрали найцікавіші івенти цих вихідних.

Лекція Георгія Касьянова «Історія та пам’ять: використання і зловживання (Україна та посткомуністичний світ)»

19 жовтня, 19:00, Бібліотека КПІ

19 жовтня о 19:00 у рамках Київської бієнале «Чорна хмара» запрошуємо вас на лекцію Георгія Касьянова «Історія та пам’ять: використання і зловживання (Україна та посткомуністичний світ)».

З 1989 року до сьогодні історія та пам’ять набували все більшої важливості. Їх використовували і ними зловживали під приводом допомоги країнам перехідного періоду. Через це суспільства посткомуністичного регіону стали «хворими на історію». Презентація буде присвячена причинам і наслідкам цього явища. Особливу увагу буде приділено сучасним процесам в Україні та на посткомуністичному просторі.

On October 12, at 19:00, within the framework of Black Cloud – Kyiv Biennial 2019, we invite you to Georgiy Kasianov`s lecture “History and Memory: Use and Abuse (Ukraine and Post-Communist World).”

Опубліковано VCRC Пʼятниця, 4 жовтня 2019 р.

Георгій Касьянов – завідувач відділу новітньої історії та політики в Інституті історії України Національної академії наук України. Автор і співавтор близько двадцяти книг та збірок нарисів про історію України з ХІХ до ХХІ ст. Його остання книга – «Past Continuous: історична політика 1980-х – 2000-х: Україна та сусіди» (Київ, 2018).

Лекція відбудеться українською мовою, у Науково-технічній бібліотеці КПІ за адресою пр. Перемоги, 37, аудиторія 6.5.

Проект проходить за підтримки ERSTE Foundation, Foundation for Arts Initiatives, Goethe-Institut, Prince Claus Fund та Українського культурного фонду. Більше інформації у Facebook-івенті.

Кототерапія

19-20 жовтня, 09:00, Кото-Ярмарок

Якщо ви завжди мріяли про пухнастого друга, який любитиме вас понад усе (або якщо не маєте змоги завести тварину, проте хочете допомогти), – приходьте до нового Центру Кототерапії, що відкрився у Києві, на вулиці Воздвиженській, 14. Його заснували представники Благодійного фонду Кото-ярмарок, який рятує вуличних котів.

Опубліковано Кото-Ярмарок Четвер, 5 вересня 2019 р.

Тут можна не лише відпочити в компанії пухнастих, але й забрати додому одного (або двох!) із них. Всі підопічні центру були врятовані з вулиці, обстежені, вакциновані, стерилізовані і тепер шукають домівки. Мають паспорти та мікрочіпи. А прихистивши котика ви рятуєте одразу 2 котів, бо на вільне місце у центрі зможуть забрати з вулиці того, хто там чекає. Більше інформаціїї у Facebook-івенті.

Всі. Свої. Маркет кераміки

19–20 жовтня, 10:00 Всі. Свої

19 та 20 жовтня відбудеться найбільший маркет керамічних виробів цього року. Майстри з усієї країни приїдуть до Києва, щоб поділитися магією українських гончарних традицій.

Опубліковано Всі. Свої Дім та декор Пʼятниця, 14 червня 2019 р.

На маркеті можна буде знайти посуд, панно, світильники, кашпо, горщики для квітів та багато іншого — все з глини та з великої любові до своєї справи. Більше інформаціїї у Facebook-івенті.

Грішний Київ. Пікантна екскурсія

19 жовтня, 16:00

Україна завжди славилася прекрасними і цнотливими жінками. Говорячи про українську культуру, ми найчастіше уявляємо собі юних красунь у віночках та вишиванках. Або світських панночок, що прогулюються попід ручку з кавалерами в тінистих садах патріархального та дуже набожного Києва. Але все це — лише зовнішня благопристойність.

Вдень Київ молився, торгував, будувався. А вночі починалося зовсім інше життя – розпусне, розгульне, сп’яніле. Замість шляхетних панянок з’являлися «нічні метелики», що зліталися на світло червоних ліхтарів. Кінець 19 століття в Києві ознаменувався розквітом «бордельного ремесла». А за Києвом, у селах з вишневими садочками, вирувало своє, досить цікаве і суперечливе, сексуальне життя.

Опубліковано Незвичайні екскурсії з Тетяною Адамус Середа, 20 березня 2019 р.

Як запевняють організатори, на екскурсії гості побачать Київ, та й всю українську культуру, що називається «з вивороту». Екскурсовод розповість де в Києві були будинки розпусти, які види «нічних метеликів» тут мешкали, про шокуючі українські сексуальні традиції — стародавні і не дуже, за які «ненормальні» бажання можна було потрапити до в’язниці, які жахливі наслідки могла мати подружня зрада. Обмеження 18+. Місце зустрічі: вул. Хрещатик 2 «Український дім» (на сходах), тривалість: 2-2,5 години, вартість: 200 грн. Екскурсовод: Таня Адамус – історик, дослідниця української магії та чаклунства.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Благодійний забіг «Power Woman»

20 жовтня, 09:00, Майдан Незалежності

«Power Woman» – це благодійний забіг. Учасники будуть долати бігову дистанцію у 5 чи 7 кілометрів для того, щоб підтримати та об’єднати всіх, хто любить життя, активний рух та вірить у перемогу Power Woman. Забіг реалізовується за підтримки благодійного фонду «У НАС Є СИЛИ» та добровільних спонсорських внесків. Вартість участі: 300 грн – ці кошти будуть направлені на допомогу жінкам з діагнозом раку молочних залоз.

Опубліковано Power Woman Четвер, 3 жовтня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті. Квитки можна знайти за посиланням.

Зустрічі на виставці Frontier про тенденції медіа-арту

20 жовтня, 17:00, M17 Contemporary Art Center (Kyiv, Ukraine)

17:00 кураторка та дослідниця сучасного мистецтва Катерина Рай розповість про мистецтво у публічних просторах, про 25 артоб’єктів у віртуальній та доповненій реальності, про скульптури сучасних художників та про VR/AR як новий інструмент для митця.

Опісля пройде лекція від засновників медіа-арт студії Blck Box, що спеціалізується на віджеїнгу, мультимедійних інсталяціях, сценографії для фестивалів та заходів. О 18:00 Георгій Сагітов та Олексій Тищенко розкажуть про останні тенденції аудіовізуального мистецтва, покажуть, як інструменти digital art, net.art, science art, video art, vr art застосовуються в культурних проєктах та у створенні контенту для масових подій, розглянуть кейси з віджеїнгу та поговорять про можливості застосування новітніх технологій в мистецтві.

Опубліковано Frontier – VR Art Festival Вівторок, 15 жовтня 2019 р.

О 19:00 розпочнеться зустріч з visual artist Світланою Житнєю, яка розповість про використання віртуальної реальності в музичній сфері, у відеокліпах, в ріалтайм аудіовізуальних перформансах. Після лекції Тая Кабаєва, режисерка анімації та медіа-художниця презентує можливості використання VR у віджеїнгу. О 20:00 на вас чекає live перформанс у віртуальній реальності.

Більше інформації у Facebook-івенті. Квитки можна знайти за посиланням.

Концерт Scarlxrd

20 жовтня, 19:00, Bel’etage

Вже цієї осені Україна здригнеться від міксу хіп-хопу, трепу та металу. Звучить неможливо? Маріус Лістроп доводить музичної індустрії, що насправді можливо все. Та робить це успішно протягом останніх кількох років під псевдонімом Scarlxrd. І доведе це в Києві.

Тільки в 2019 у нього заплановано дві повноформатні пластівки. Перша – Infinity – вийшла в березні. Друга – Immxrtalisatixn – готується побачити світ у вересні. Лістроп працює на максималку і показує, що навіть маленька ідея може стати повноцінним мистецтвом. Інакше звідки у нього стільки матеріалу?

Більше інформації у Facebook-івенті. Квитки можна знайти за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь