Спецпроєкти

Український Голлівуд, Київський бієнале та фестиваль соцреклами: куди втікти від туману цими вихідними


Сподіваємось, що ваші плани більш ясні, аніж Київ в останні декілька днів. А якщо ви ще не знаєте чим себе зайняти на цих вихідних, щоб відволіктись від десятків постів про смог, забруднення і туман — ми підготували чергову порцію найцікавіших івентів.

Onuka & Наонi – Mozaїka

25 жовтня, 19:00, Жовтневий палац

Нове шоу ONUKA за мотивами минулорічного альбому MOZAЇKA у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ). Більш ніж 50 музикантів на сцені та понад 40 національних інструментів. Серед них: бандури, цимбали, кобзи, басоля, ліра, телинка, козобас, сурма, бугай, флояра, дуда, дримба, рубель, береста.

Улюблені треки та цілий оркестр. Що нам ще треба? Більше інформації у Facebook-івенті, квитки можна знайти за посиланням.

Happy Scary Birthday Кураж Базар

26-27 жовтня, 12:00, ВДНГ

У жовтні Кураж Базар традиційно святкує власний день народження. Так як цього разу вихідні припадають майже на переддень Хелоуіну, тому команда проекту вирішила поєднати ці події та запрошує всіх на страшний день народження. Вхід дітям до 12 років, людям з інвалідністю, людям пенсійного віку, учасникам АТО, вагітним, іменинникам і всім іншим у хелоуінських костюмах безкоштовний.

Опубліковано Кураж Базар Середа, 2 жовтня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Музей кіно: виставка ВУФКУ. Lost & Found

12:00, Музей кіно

Перша виставка Музею кіно «ВУФКУ. Lost & Found», реалізована за підтримки Українського культурного фонду, розкриває історію міжнародного успіху Всеукраїнського фотокіноуправління — державної організації, яка у 1920-ті роки сформувала успішну українську кіноіндустрію. ВУФКУ стало одним із кіногігантів у тогочасній Європі, вже серед сучасників здобувши славу «українського Голлівуду».

Опубліковано Довженко-Центр : Dovzhenko Centre Четвер, 29 серпня 2019 р.

Мультимедійна експозиція у відновлених приміщеннях Довженко-Центру площею 1500 кв.м представляє експонати з провідних українських музеїв та небачені скарби з колекції Довженко-Центру. Рідкісні кадри фільмів, кінохронік та анімації, унікальні архівні документи занурять глядачів в атмосферу буремних 1920-х. Проект ВУФКУ. Lost & Found — це історія про революційний вибух в українському кіно, один із найуспішніших модернізаційних проектів нашої культури, який було знищено й забуто майже на століття.

Медіатека Довженко-Центру також презентує сайт — перший онлайн-ресурс, в якому можна знайти вичерпну інформацію про ВУФКУ. Більше інформації у Facebook-івенті.

Black Cloud — Kyiv Biennial 2019

Щодня і до 23-го листопада, 10:00, Бібліотека КПІ

З 11 жовтня по 23 листопада 2019 року Центр візуальної культури проведе у Києві третю бієнале сучасного мистецтва, знання і політики під назвою «Чорна хмара». Цьогорічна Київська бієнале має на меті осмислити соціальні і політичні трансформації, що сталися у Східній Європі протягом останніх трьох десятиліть, зокрема під впливом Чорнобильської катастрофи, розпаду СРСР та розвитку сучасних інформаційних технологій.

Опубліковано VCRC Понеділок, 16 вересня 2019 р.

У рамках програми бієнале відбудеться виставка, що представить роботи художників з України, Німеччини, Великої Британії, Індії, Канади й інших країн, а також публічна програма за участі міжнародних дослідників, науковців та активістів. Виставка розміститься у Бібліотеці КПІ — унікальній архітектурній споруді радянського модернізму, яка й стане однією з локацій цьогорічної Київської бієнале. Події лекційної програми бієнале проходитимуть також у Будинок кіно.

Більше інформації у Facebook-івенті.

3-й Київський тиждень критики

11:00, кінотеатр «Жовтень»

Хорошого кіно не буває забагато. Насолодитися декількома представниками високого кіномистецтва можна буде в рамках 3-го Київського тижня критики. Також, окрім стрічок, програма фестивалю наповнена й іншими івентами. Так, 26-го жовтня відбудеться панельна дискусія на тему «Як Новий Голлівуд змінив американське кіно?», а 27-го, у неділю пройде презентація третього тому «Антології української кінокритики 1920-х років».

Опубліковано Київський тиждень критики Пʼятниця, 4 жовтня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки за посиланням, а програму фесту можна знайти тут.

KYIV VINYL MUSIC FAIR

26 жовтня, 15:00, Будинок кіно

KYIV VINYL MUSIC FAIR — це регулярний всеукраїнський зліт колекціонерів вінілових платівок, платформа для спілкування колекціонерів, меломанів і аудіофілів. Гості івенту зможуть знайти для себе оригінальні вінілові платівки різних років, нові видання, меморабілію, музичну літературу і аксесуари.

Опубліковано KYIV VINYL MUSIC FAIR Вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Концерт The Rasmus

26 жовтня, 20:00, Stereo Plaza

Давайте перевіримо музичної пам’яті. Якщо ви вже бачили назву івенту, то з якою інтонацією ви прочитаєте ось ці декілька букв: «Ао-ао, ао-аооо». Якщо у голові заграла мелодія, то за посиланням ще залишились квитки на концерт легендарних фінів. Сподіваємось, соліст до сих пір носить свою пташину зачіску.

А більше інформації у Facebook-івенті.

Вистава «Кайдаші 2.0»

26-27 жовтня, 20:00, Дикий театр

А якби Кайдаші жили сьогодні? Чи сварилися б вони між собою? Як би обирали дружин і вирішували спірні питання про грушу? Чи може цього б всього не було?

Опубліковано Дикий Театр Середа, 28 серпня 2019 р.

Дикий театр відправився на пошуки істини у звичайне українське село, і достеменно дослідив, як би та історія виглядала сьогодні.

Більше інформації можна знайти у Facebook-івенті, а квитки ще є за посиланням.

East Kultur: w/ Thomass Jackson

26 жовтня, 23:30, Mezzanine

У суботу, 26 жовтня, в рамках серії вечірок East Kultur в Києві виступить аргентинський продюсеh з мексиканської пропискою Томас Джексон. Поряд з африканською і азіатською етнічно., етно-електронною музикою в останні роки також відбувається бум інтересу до подібного аудіо-контенту з Південної / Латинської Америки. У цьому контексті і в зв’язку з візитом Томаса Джексона проливаємо трохи яскравіше світло на кілька тамтешніх цікавих лейблів, їх артистів, взагалі, сцену як таку.

За посиланням можна прочитати наш короткий гід про електронну південноамериканську електронну сцену, більше інформації у Facebook-івенті, а квитки знайти тут.

Molodiya Festival`19

25-27 жовтня

Щорічний фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival – це майданчик, де можна побачити найцікавіший контент на соціально важливі теми з усього світу та поспілкуватися з його креаторами. В рамках фестивалю відбудуться покази української та світової соцреклами та нагородження переможців, а також лекції рекламників і комунікаційників.

Дивіться програму і реєструйтеся, куди заманеться: http://www.molodiya.com.ua

Опубліковано Molodiya Festival Субота, 19 жовтня 2019 р.

Повністю з програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням, події можна знайти також там або на Facebook-сторінці фестивалю, вхід вільний (організатори просять за можливості реєструватися).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь