Спецпроєкти

Де купити джем і варення. 5 крафтових українських виробників


Любиш варення, проте не маєш бажання робити його власноруч? Чудово тебе розуміємо!

У чому різниця між джемом, варенням і конфітюром, ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати тут. Цього разу розповідаємо, де можна купити баночку смачного варення або джему на той випадок, якщо ви не маєте бажання готувати таке власноруч, але залюбки спробували б готове.

Гастромайстерня Confiture

До сиру, до випічки, до м’яса, просто ложкою з чаєм — так описує свій продукт телеведучий і шеф-кухар Євген Клопотенко. Він один із перших почав варити конфітюри, джеми та варення, ще до того, як мода на крафт не стала мейнтстрімом. В асортименті гастромайстерні Confiture можна знайти варення з пелюсток троянд, соснових шишок, полуниці та м’яти або полуниці та вермуту; конфітюр з чорниці з м’ятою, груші, гірчиці та білого вина, апельсинів з віскі та багато іншого.

Mamaolikoli

А це варення готують брат і сестра Оля та Коля за рецептами своєї мами. З «екзотикою» на кшталт алкоголю тут не експериментують, віддаючи перевагу класичним ягодам і фруктам у нестандартних поєднаннях: наприклад, шовковиця з аґрусом, яблуко з журавлиною, слива з морквою, гарбуз із грейпфрутом, айва з імбиром, яблуко з ківі, гарбуз із журавлиною та багато інших.

Смачні потоки

А це варення — сімейний бізнес відомого волонтера АТО Юрія Бірюкова. В асортименті «Смачних потоків» можна знайти конфітюри з аґрусу, м’яти, ожини, винограду, полуниці, білої черешні та персика з маракуйєю. А варення тут можна придбати як класичне на кшталт суничного, трояндового, полуничного та вишневого, так і незвичайні поєднання, як-от абрикос із коріандром, яблуко з бузиною та спеціями, груша з тархуном, персик з чилі та горіхом пекан і багато іншого.

Merry Jams

А в цій компанії виготовляють джеми, конфітюри та варення, «експериментуючи з формою та змістом». Тут можна скуштувати варення з вишні з шоколадом і коньяком, апельсиново-полуничний джем з ромом, джем з дині з бадьяном, варення з апельсина та лаванди, кави та сливи, м’яти та лайму, а також конфітюри з пива, яблука з малиною та вишні з перцем чилі.

Endorfine Jam

А ці крафтові виробники також люблять експериментувати зі смаками, пропонуючи вишневе варення з волоським горіхом, грейпфрутовий джем з ваніллю, апельсиновий джем з лавандою, полуничний джем з ревенем та м’ятою, варення з цукіні та лайму, варення із соснових шишок і багато іншого.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь