Спецпроєкти

Куди сховатися на цих вихідних від лютого морозу: анонс найцікавіших концертів і виставок


Сьогодні неочікувано до Києва прийшли сильні морози, а ми підготували список івентів де від них можна заховатись.

Ukraine WOW | Інтерактивна виставка

До 29 грудня, 11:00, 14-а колія Центрального залізничного вокзалу

З нагоди Дня залізничника 14 листопада на станції Київ-Пасажирський відкриється мультимедійна інтерактивна виставка Ukraine WOW– присвята та гімн Україні, її фантастичній красі та неймовірним людям. Проект, про все найкраще, що є в України. Виставковий простір розміщуватиметься біля 14-ої колії у приміщенні колишнього багажного відділення, яке не експлуатувалося з 2000-х років.

Опубліковано Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia Четвер, 21 листопада 2019 р.

Серед експонатів та інсталяцій: інсталяції з найвизначнішими туристичними локаціями України, оригінал унікальної абетки Георгія Нарбута 1917 року, та останнього автопортрету Казимира Малевича, мазанки, найпотужніша доменна піч у Європі – «дев’ятка». Тут і географія, і культура, і промисловість, історія та багато іншого.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Стендап вечір Долгополова у Києві

22 листопада, Дом Кіно, 20:00

Дві години комедії, від найобговорюванішого стендап-коміка пострадянського простору, резидента Stand Up Club # 1, учасника шоу «ПораразБирацца» – Саші Долгополова.

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки можна знайти за посиланням.

Медіазалежність. Українська версія

До 12 грудня, 12:00, Національний центр «Український дім»

Дивитися на світ крізь об’єктив смартфону — справа звична для сучасної людини. Цей «фільтр» між нами та навколишнім світом давно став органічною частиною сьогодення. Фотографічне бачення дало художникам новий інструментарій та новий доступ до реальності, який втілився у творах візуального мистецтва: від живопису, графіки, скульптури та інсталяцій до медіа-мистецтва.

Опубліковано Національний центр «Український дім» Вівторок, 5 листопада 2019 р.

Виставка «Медіазалежність. Українська версія» стане стартом програми «Культурні ініціативи — освіта, діалоги, комунікації».

Більше інформації у Facebook-івенті. Квитки можна придбати у касі Українського дому або за посиланням.

Мистецтво проти ночі: авторська екскурсія Костянтина Дорошенка

22 листопада, 20:00, PinchukArtCentre

PinchukArtCentre запрошує на авторську екскурсію Костянтина Дорошенка виставкою «Перетинаючи межу» в рамках формату «Мистецтво проти ночі».

Реєстрація за посиланням обов’язкова.

Виставка «Перетинаючи межу» — проект Дослідницької платформи PinchukArtCentre, що представляє кураторський погляд на Харківську школу фотографії, надаючи змогу зрозуміти контекст і час, коли наприкінці 70-х у «місті інженерів» молоді фотографи об’єдналися у групу під назвою «Врємя». Ця виставка-дослідження, присвячена художникам, які споглядали світ, який руйнувався навколо них, і відкривали для себе простір для експерименту з точки зору наповнення, художньої техніки та форми.

Опубліковано PinchukArtCentre Понеділок, 18 листопада 2019 р.

Костянтин Дорошенко — арт-критик, куратор, історик, публіцист. Співавтор подкасту «Культура всього». Запрошений куратор Дослідницької Платформи PinchukArtCentre.

Транс-марш 2019. День пам’яті загиблих через трансфобію

23 листопада, 12:00, Михайлівська площа

20 листопада – Міжнародний день пам’яті трансгендерних людей, коли згадують тих, хто загинули через трансфобію. В загальному світовому списку загиблих – чотиризначне число. України там немає. Чи то на щастя – що таких випадків у нас не було, чи то на жаль – що вони були, але залишилися невідомими. Але після того, як минулого року транс-марш, присвячений саме цьому дню, атакували праворадикальні угруповання, яких жодним чином не стримувала поліція, українці впритул наблизилися до межі, за якою маємо шанси опинитися.

Тоді трансгендерні люди та союзниці виносили на марш кілька вимог до держави. На жаль, держава показала себе неспроможною виконати навіть ту вимогу, що передбачалася за замовчуванням: забезпечити можливість проведення самого маршу.

Організатори хотіли говорити про необхідність покращення становища трансгендерних людей шляхом оновлення клінічного протоколу, який регулює процедуру транс-переходу. Шляхом впровадження Міжнародної класифікації хвороб 11 перегляду, в якій транс-діагнози більше не належать до психічних захворювань. Шляхом введення в українське законодавство положень з протидії дискримінації за ознакою гендерної ідентичності. Натомість довелося говорити про зростаючу трансфобну ненависть, насильство та відсутність протидії чи навіть потурання їм з боку держави.

Опубліковано Insight LGBTQ NGO Середа, 6 листопада 2019 р.

Цього року в країні повністю змінилася влада. Та чи змінилося щось насправді? Чи готова нова влада опікуватися правами не лише умовної більшості, а також і вразливих меншин включно з трансгендерними людьми? Чи проблеми та права спільноти для неї так само не на часі?

Організатори вийдуть й запитають в неї про це. Не лише запитають, а й будуть вимагати дотримання своїх прав людини на гідне життя, вільне від насильства та дискримінації.

23 листопада, під час Транс-Маршу з нагоди Міжнародного дня пам’яті трансгендерних людей.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Komissiya/Последний панк-концерт

23 листопада, 19:00, River PORT

Komissiya — один з найцікавіших українських панк-гуртів останніх років. Навесні минулого року відбувся реліз синглу «Mutabor», після якого хлопці виступили на Atlas Weekend, ГогольFest і After-Hedonism. Потім випустили кліп на трек «Eggshell», а восени 2018 – повноформатний альбом «R.Complex» на лейблі Masterskaya. Далі — європейський міні-тур, кілька концертів в Києві і робота над новим матеріалом. 2019 — випуск EP «Сюда», концерт в рамках Hedonism Live на ЮБК і виступ на головній сцені Vertuha Arts Festival. Місяць тому у них вийшов другий альбом «Терпение и труд».

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки можна знайти за посиланням.

Новорічний дім у Всі. Свої

23-24 листопада, 10:00, Всі. Свої

Здається, пора шукати «хату на НР». Але і свій будинок не варто залишати поза увагою. Щоб знайти святкові декорації можна відвідати новорічний маркет у Всі. Свої. Цього разу для гостей маркету будуть працювати 120 брендів новорічного декору, текстилю, свічок, меблів та освітлення від українських виробників.

Опубліковано Всі. Свої Дім та декор Середа, 23 жовтня 2019 р.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Виступ Oliver Huntemann

23 листопада, 22:00, Heaven club

До Києва їде легендарний німецький діджей, продюсер, музикант і творець кількох лейблів Oliver Huntemann. Вперше Oliver встав за діджейський пульт в середині 80-х, коли багато сьогоднішніх клабери ще навіть не народилися. Свій перший реліз він випустив в 1992 році, а перший лейбл Confused Records Huntemann запустив в 1995.

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки можна знайти за посиланням.

Black Cloud — Kyiv Biennial 2019

Щодня і до 23-го листопада, 10:00, Бібліотека КПІ

З 11 жовтня по 23 листопада 2019 року Центр візуальної культури проведе у Києві третю бієнале сучасного мистецтва, знання і політики під назвою «Чорна хмара». Цьогорічна Київська бієнале має на меті осмислити соціальні і політичні трансформації, що сталися у Східній Європі протягом останніх трьох десятиліть, зокрема під впливом Чорнобильської катастрофи, розпаду СРСР та розвитку сучасних інформаційних технологій.

Опубліковано VCRC Понеділок, 16 вересня 2019 р.

У рамках програми бієнале відбудеться виставка, що представить роботи художників з України, Німеччини, Великої Британії, Індії, Канади й інших країн, а також публічна програма за участі міжнародних дослідників, науковців та активістів. Виставка розміститься у Бібліотеці КПІ — унікальній архітектурній споруді радянського модернізму, яка й стане однією з локацій цьогорічної Київської бієнале. Події лекційної програми бієнале проходитимуть також у Будинок кіно.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Тренінг-практикум «Як написати сценарій фільму?»

24 листопада, 14:30, Stockholm Studios

Хочете написати свій сценарій? Організатори івенту попросили режисера, переможця кінофестивалю «Молодість» Олександра Ратія провести короткий тренінг-практикум з переглядом і розбором фільму. Після десятків розумних стрічок у організаторів з’явилося бажання розуміти матеріал на рівні почуттів, смислів і структури.

Опубліковано Stockholm Studios Понеділок, 11 листопада 2019 р.

Кіно-події проходять за формулою: лекція цікаву особистість + практикум + кіно + тематична вечеря. Хочете запропонувати сценарій або познайомити нас з цінних людиною? Організатори вже чекають на вас.

Більше інформації і квитки можна знайти у Facebook-івенті.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь