Спецпроєкти

Проєкт дня: мапа локацій, куди можна віддати речі на благодійність


Найпоширеніший тренд сьогодні – екологічність. Зараз все більше людей намагається свідомо ставитися до покупки речей, адже купування нового одягу завдає значної шкоди довкіллю. Наприклад, Грета Тунберг, одна з голосів нашого покоління, взагалі відмовилася купувати новий одяг. Її гардероб складається з куплених раніше речей та вживаного одягу.

Також набагато екологічніше віддавати одяг, який ви не носите, організаціям чи установам, які приймають речі, ніж викидати їх на смітник.

Для цього українець Олександр Костінський створив інтерактивну мапу helpmap, яка допомагає пожертвувати речі благодійним організаціям. Мапа дає змогу визначити, яких саме речей потребують ті чи ті заклади.

Одне з таких місць – благодійний магазин «Ласка»(про них ми писали тут), куди можна віддати свої речі й де можна купити інші, кошти з яких підуть на благодійність.

Люди також самі можуть додавати різні пункти прийому речей. Зараз мапа налічує близько 1000 організацій в Україні. На мапі можна обирати місця за тим, що саме потрібно здати: іграшки для дитячих будинків, книжки для бібліотек, їжу для малозабезпечених чи засоби в притулки для тварин.

«Є кілька причин, чому нам важливий такий сервіс: зменшити забруднення навколишнього середовища (часто речі спалюють або викидають на смітник), зберегти природні ресурси, необхідні для виробництва нових речей (замість того, щоб купувати нові речі, можна чудово користуватися тими, що були у вжитку), допомогти тим, хто цього потребує (багато хто хоче допомогати місцевим благодійним організаціям, однак не знає, як саме це зробити, також люди часто не знають, які саме речі необхідні в цих благодійних організаціях, наприклад, вони несуть цукерки й іграшки в дитячий будинок на день Миколая, а дітям більше потрібні шкарпетки й зубні щітки)», – зазначає Олександр Костінський.

Мапу запустили навесні 2019 року. Це вже третя її версія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь