Спецпроєкти

Народне голосування. Обирай улюблений ресторан у номінації «Відкриття року»


Національна ресторанна премія СІЛЬ запроваджує ініціативу народного голосування, під час якої українці можуть особисто обрати найкращий ресторан у номінації «Відкриття року».

У номінації «Відкриття року» обирали найкращий заклад серед тих, що відкрилися у період з квітня 2018 року по квітень 2019-го. Члени журі премії СІЛЬ оцінювали роботу закладів із професійного погляду (спеціалізація, атмосфера, кухня та сервіс), а пересічні громадяни можуть обрати найкращий заклад, керуючись особистими вподобанням. Переможця буде оголошено 1 грудня під час урочистої церемонії СІЛЬ у номінації «Відкриття року» по версії народного голосування на bit.ua. Пряму трансляцію можна буде подивитися на сторінці bit.ua на Facebook.

Цьогоріч до короткого списку премії потрапило 14 нових закладів із Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Луцька та Житомира. Розповідаємо детльно про кожний і просимо вас проголосувати за той, в якому ви були особисто та який припав вам до душі. Заклади подаємо в алфавітному порядку, щоб не було жодних образ.

ПІДТРИМАТИ СВІЙ УЛЮБЛЕНИЙ ЗАКЛАД МОЖНА ТУТ:


Adelle (Київ)

Київ, вул. Велика Васильківська, 29
Facebook

Заклад з кухнею сучасного Тель-Авіву від мережі «Ресторани Гусовських» (osteria Pantagruel, pizzeria Napule, «ШОТІ» та ін.). За меню тут відповідає шеф Олексій Краковський, який понад 15 років мешкав у Ізраїлі та переїхав до Києва лише кілька років тому. У меню — класика ізраїльської кухні: хумус, фалафель, піти з різними начинками, цвітна капуста, яку тут запікають цілими голівками та подають із тхіной, а також шакшука, смажений сир халумі, батат із тхіною, шварма, сабіх та багато іншого.

Café de Vino (Луцьк)

Луцьк, вул. Франка, 61
Facebook

Луцький заклад Café de Vino відкрився у ЖК «Яровиця» в жовтні минулого року. «Найбільша енотека Волині, ферментоване м’ясо, страви з хосперу», — так описують свій заклад власники. У меню великий вибір страв з м’яса та морепродуктів, у хоспері тут готують шашлик, стейки, кебаб, а також фаршировану скумбрію та качку з апельсинами. Крім того, у закладі величезний вибір вина: червоне, біле, рожеве та ігристе Старого і Нового Світу.

Daily Dose of mmm (Львів)

Львів, вул. Героїв УПА, 73
Facebook

Гастропаб Daily Dose відкрився у Львові влітку минулого року. Заклад розташований досить далеко від центру, вибір локації власники пояснюють так: «Тут є безпечне місце для твого залізного коня, не ходять туристичні групи і навряд чи зустрінеш тут неприємних тобі людей». У меню зібрані популярні страви з різних куточків світу: піца, бургери, шакшука, хумус, ранкові боули та багато іншого.

DOM №10 (Київ)

Київ, вул. Спаська, 10
Facebook

Київський ресторан DOM №10 відкрився у 200-літньому будинку номер десять по вулиці Спаській на Подолі. В інтер’єрі ресторану є всі важливі деталі XIX століття, які вдалося зберегти до наших днів, наприклад,  справжні старовинні предмети декору, яким понад 100 років. За словами власників закладу, ресторан «розповідає історію інтелігентної і гостинній сім’ї скульптора, яка проживала тут XIX столітті». У меню зібрані страви кількох країн світу в авторському виконанні шефа Георгія Шаруєва, який об’єднав їх визначенням comfort food — меню для емоційного комфорту.

Fish&Pussycat Sushi Bar (Київ)

Київ, вул. Басейна, 5Б
Facebook

А цей заклад у Києві відкрив Ігор Сухомлін, відомий киянам такими проєктами, як кав’ярня «Чашка», варенична «Балуваня Галя» та Mimosa Brooklyn Pizza. Fish&Pussycat Sushi Bar спеціалізується на суші, зокрема сашимі, нігірі та каліфорнійських ролах (у чому різниця між цими японскьими стравами, ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати тут). Також тут можна скуштувати поке — гайвайський салат із сирою рибою.

Good Girl (Київ)

Київ, вул. Мечникова, 7
Facebook

А цей заклад у Києві відкрила співзасновниця Milk Bar і Dogs & Tails Анна Козаченко. Фішка Good Girl – повна відмова від продуктів із вмістом лактози та білого цукру. Крім того, тут не готують червоне м’ясо. Власники Good Girl називають свій заклад «рестораном хорошої їжі». «Ми віримо в красиву, смачну та корисну їжу, а також якісні продукти, приготовані так, щоб зберегти всю їхню користь», – кажуть у Good Girl.

KAMA Restaurant (Київ)

Київ, вул. Сагайдачного, 15
Facebook

Київський ресторан KAMA розташований на сьомому поверсі нещодавно відреставрованого готелю Riviera House на Подолі. Із широких панорамних вікон чудово видно будівлі старовинного Києва та акваторію Річкового порту. Заклад позиціонує себе як «ресторан азійської ф’южнкухні» та пропонує страви паназійської кухні. Крім того, тут працює КАМАbar, який засновники закладу називають «окремим артоб’єктом», оскільки бар декорований дзеркальною стелею та світловою інсталяцією.

Not Only Fish (Київ)

Київ, вул. Велика Васильківська, 94
Facebook

За відкриттям цього закладу у Києві стоїть холдинг Bulldozer Group, який займається ресторанами в Гонконзі, США і Дубаї. У Києві холдинг відповідає за проєкти Eshak, «Риба Пила» та I’m Burger. За словами творців ресторану, Not Only Fish — це заклад не лише про їжу, а й про танці та веселі вечори. У меню зібрані страви азійської кухні з перуанськими акцентами. Тут можна спробувати суші, роли та сашимі, рибу, устриці, креветки та інші морепродукти, а також салати, тартари і севиче з риби і морепродуктів. У барном меню можна знайти широкий вибір коктейлів за рецептами ресторану Ichu в Гонконзі.

Дімъ Трибеля (Житомир)

Житомир, вул. Михайлівська, 8/1
Facebook

Ресторан «Дімъ Трибеля» розташований у самісінькому центрі Житомира в однойменному історичному будинку. Дім родини Трибеля — пам’ятка архітектури Житомира, яку на початку ХХ сторіччя збудувала купецька сім’я Трибель. Незважаючи на те, що фасад будівлі виконано в стилі неоготики, всередині ресторан оформлений у стилі лофт. Меню — лаконічне та досить космополітичне. Шеф-кухар закладу зібрав зрозумілі страви в авторському виконанні: борщ із ребром, печінковий паштет, гарячий камамбер у мигдалевій стружці, ребра в соусі теріякі тощо.

Дуже висока кухня (Львів)

Львів, пл. Ринок, 14
Facebook

А цей заклад відкрили у Львові наприкінці грудня минулого року власники холдингу емоцій !FEST («Криївка», «Мазох», галицька жидівська кнайпа «Під Золотою Розою», «Пструг, хліб та вино», «Львівські пляцки» та ін.). Ресторан розташований на горищі Венеційської кам’яниці, що на площі Ринок. Унікальність формату полягає в тому, що в закладі немає меню та офіціантів, є лише кухарі та технічний персонал. Тож замість того, щоб обирати страви зі списку, гості мають спілкуватися з кухарем, який допоможе визначитися із замовленням.

Італійська редакція (Київ)

Київ, вул. Велика Васильківська, 43
Facebook

Ресторан сучасної італійської кухні. Тісто для піци тут готують з трьох видів борошна і залишають дозрівати на дві доби і більше. У меню можна знайти салати, супи, закуски — знайомі, традиційні для італійських позицій інгредієнти розкриваються по-новому завдяки креативним інтерпретаціям бренд-шефа Володимира Ташаєва. Винна карта в «Редакції» пропонує перлини приватних льохів з усієї Італії, крім того, тут можна скуштувати колекційні екземпляри граппи та лінійку авторських коктейлів Bellini.

Мысли вслух (Харків)

Харків, пл. Павлівська, 5/7
Facebook

А цей новий заклад розташований у історичному центрі Харкова. Власники ресторану «Мысли вслух» називають свій заклад першим крафтовим рестораном Харкова та кажуть, що їм вдалося «створити синтез архітектурної спадщини середини минулого століття і сучасних дизайнерських трендів». У меню закцентовано на крафтовому пиві та їжі, яка ідеально пасує до нього.

Рыночные отношения (Дніпро)

Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 5
Facebook

В основу концепції цього кафе лягли спогади: спогади з дитинства, коли бабуся смажить на кухні пончики, спогади про твою зимівлю на Балі, де у повітрі стояв запах лемонграсу, щастя і свободи, спогади про першу подорож на крихітну виноробню на півдні Франції. «Ми хотіли створити місце, яке через їжу і напої переноситиме у минуле наче телепорт, — розповідають засновники кафе. — Наше завдання полягає в тому, щоб зробити все можливе, аби ця подорож була вдалою».

Селёдочная (Київ)

Київ, вул. Ярославська, 5/2
Facebook

Моноформат від засновників мережі гастролавок «Чорноморка». «Ми ловимо рибу з 2013 року, смажимо її, а тепер ще й самі солимо», — кажуть засновники «Селёдочной». У закладі можна знайти величезний вибір солоної риби: івасі, хамса, тюлечка, сайда, сардини, чорноморський і голландський оселедець у різних маринадах. А ще десять видів форшмаку, пиріг із тюльки і оселедцевий торт — все це за демократичними цінами та зі швидким обслуговуванням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь