Спецпроєкти

Як підкатити небанально: радять Зібров, Поплавський, Павлік і Подерв’янський


«Твоїй мамі свояк не тре?», «Що там твій тато, свекра не шука?», «Дівчино, а ваші батьки випадково не бурштиношукачі?» Досить! Знайомитися в Тіндері, метро, на танцполі Кураж Базару чи в черзі за борисівською шаурмою можна оригінальніше. Разом з авторами проєкту «Мистецтво хоче знайомитись» ми переосмислили тексти українських культурних діячів і викристалізували формули ідеальних фраз для знайомств. Читай, занотовуй і юзай, коли відчуєш, що той незнайомець aka юний орел чи незнайомка aka молода вовчиця – твоя доля! 

Павло Зібров

Народний артист України, виконавець хітів «Хрещатик» і «Снігова королева»

Перший, чиї тексти ми аналізували, – Павло Зібров. Колись цей амбасадор ідеальних вусів на землях українських співав невинні пісні про Хрещатик і зимові поцілунки. Але ми, формуючи ідеальну фразу для знайомства, вирішили референсувати до його новинок – треків про Укрзалізницю чи Епіцентр. «Ти – немов укрзалізничний чай: на вигляд солодкий/-а, гарячий/-а, та певно маєш залізний, як присмак того напою, характер…» або «Хлопче/дівчино, у твоїх очах я гублюся, ніби у відділі з будматеріалами в Епіцентрі…» – промов це до незнайомця/-ки, який/-а привернув/-ла твою увагу, – і  за хвилину матимеш посилання на його/її інсту!

Михайло Поплавський

Заслужений діяч мистецтв України (офіційно), Найспівочіший ректор України, знавець вареничково-сметанних наук (за замовченням)

Не оминули ми й творчості найспівочішого ректора евер – Михайла Поплавського. Про таких, як він у шкільних підручниках пишуть щось на кшталт «творчий доробок цього митця важко переоцінити». Бо тільки завдяки трекам пана ректора ми дізналися, з чим краще смакує сало, як правильно шмагати кумасю в бані і що кохатися варто, допоки серце б’ється. Та знайомитися з кимось симпатичним радимо, посилаючись на сінгли про варенички та юного орла. «Коли я тебе побачила, моя внутрішня вареничкова богиня (звучить неоднозначно, ну і нехай, як співав Славко Вакарчук) заходилася танцювати сальсу» або «Знаєш, я хоч і юний орел, та літати від джерел до джерел більше не хочу… мені б припасти до одного, твого» – і ви вже обмінюєтеся нікнеймами в Телеграмі. 

Віктор Павлік

Народний артист України, виконавець хітів «Ти подобаєшся мені» і «Відлітаєш», шикидимознавець

Сировини для крутих підкатів варто шукати також у сінглах Віктора Павліка. Тільки пам’ятай про субординацію: підлітати до незнайомця чи незнайомки із пропозицією пошикидимити, щоб аж усі мами світу зайокали, все-таки не варто. Інша справа, якщо, озброївшись  безпосередньою інтонацією, промовиш до нього/неї: «У цьому світі з його поліаморними трендами партнери вже не мають ні обіцянок, ні пробачень, ні чогось спільного… Гайда ж ламати цю систему?» 

Лесь Подерв’янський

Письменник, рагулезнавець, філософ, художник і автор меметичних п'єс «Король Літр» і «До**я масла»

А сміливцям радимо посилатися на п’єси Леся Подерв’янського – знавця українського суспільства, олійних культур та правил безпеки на воді в літню пору. Відкинь упередження та сором’язливість і просто підійди до того чи тієї, хто привернув/-ла твою увагу, з чіткою пропозицією… Пропозицією бути разом та так щасливо й мирно, щоб немов вареники у маслі. У дуже великій кількості масла. ДУЖЕ.

Якщо раптом юний орел чи молода вовчиця твоїх референсів не зчитає і скривить обличчя у відповідь на підкат – бі стронг, донт ворі й усе в цьому дусі! Круті знайомства стаються не тільки з людьми, а також з творами українського мистецтва. А заметчитися з ними допоможе чат-бот datewithart у Telegram і Facebook. Цей «артгід у кишені» познайомить тебе із сучасним танцем, музикою, театром, живописом і літературою. Він надсилатиме тобі короткі оповіді, які містять важливі інсайти про українську літературу. І переконає: наше мистецтво варте, щоб з ним знайомитися, і воно не обмежується поезіями про калину і піснями про Батьківщину!

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram