Спецпроєкти

Запуск премії Apple Music Awards. Хто став першим лауреатом


Apple запускає щорічну музичну премію Apple Music Awards. Її будуть присуджувати найбільш талановитим музикантам на основі думок редакторів сервісу та уподобань слухачів з усього світу.

«Премія Apple Music Awards вручається найпопулярнішим виконавцям за їх прагнення до досконалості, ентузіазм і творчість, – зазначив Олівер Шуссер, віце-президент підрозділу Apple Music і міжнародного контенту. Лауреатами цього року стали представники різних музичних жанрів. Вони звернули увагу суспільства на актуальні проблеми, вплинули на розвиток культури і стали взірцем для наших слухачів по всьому світу ».

Нагороди Apple Music Awards вручатимуть в п’яти номінаціях. Переможців в категоріях «Артист року», «Кращий автор пісень» і «Прорив року» вибирає міжнародна команда редакторів Apple Music, в яку входять музичні критики і знаменитості. У номінаціях «Альбом року» і «Пісня року» переможців визначають на основі даних стрімінгового сервісу, наприклад, кого передплатники Apple Music слухали найчастіше в цьому році.

«Артистом року» в 2019 році стала Біллі Айліш, відзначивши, що співачка стала «справжнім феноменом міжнародної сцени», а її дебютний альбом When we fall asleep, where do we go? був удостоєний премії «Альбом року», так як альбом став найпопулярнішим в Apple Music за 2019 рік. Нагороду «Кращий автор пісень» Біллі Айліш розділить зі своїм братом FINNEAS.

«Проривом року» назвали співачку Ліззo (Lizzo). Творці премії відзначили, що вона змінила уявлення про образ попзірки. На думку редакції сервісу, виконавиця вперше поставила під сумнів стереотипи про музику і зовнішній вигляд зірок в альбомі Cuz I Love You і його синглі “Truth Hurts”.

Пісня року – «Old Town Road» Lil Nas X. В Apple зазначили, що «Old Town Road» від Lil Nas X стала «справжньою сенсацією» в інтернеті. Вона стала найпопулярнішою в сервісі за рік.

Перша церемонія вручення Apple Music Awards відбудеться 4 грудня в Театрі Стіва Джобса, штаб-квартирі компанії. На церемонії виступить Біллі Айліш.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь