Спецпроєкти

Перемоги, які змінили імідж України у світі

Про досягнення країни найгучніше говорять її перемоги. Навіть ті, хто себе патріотами не вважає, зізнаються, що відчувають гордість, коли наші люди отримають всесвітнє визнання та відзнаки.

Сьогодні ми згадуємо найцікавіші українські проєкти, заходи, стартапи та досягнення, які у 2019 стали відомими на весь світ.

Дизайн і стартап. Нагорода Red Dot Award за дизайн «вічної канцелярії» nuka

nuka – це український стартап, заснований трьома підлітками. Вони розробили  «вічну канцелярію» – набір з блокнота та олівця, які дійсно можна використовувати якщо не вічно, то принаймні протягом довгих років. Блокнот є вологостійким, його не можна пошкодити чи порвати. Металічний олівець не потрібно заточувати, а все написане ним у блокноті можна стирати.

Стартап українських підлітків схвально сприйняли в усьому світі. Він оцінений у 1 мільйон доларів. Також серед відзнак nuka – престижна дизайн-премія Red Dot Award – за довершений дизайн металевого олівця.

До речі, співзасновниця стартапу Катерина Михалко увійшла до переліку Top 30 under 30 від Kyiv Post. Детальніше про дівчину можете дізнатися у нашому матеріалі.

Мистецтво. Українська художниця у фіналі американського та британського шоу

Українка Ксенія Симонова змогла пройти до фіналу престижного американського шоу Аmerica’s Got Talent та британського Вritain’s Got Talent. В обидвох конкурсах художниця посіла почесне третє місце. Нагадаємо, що в аналогічному українському проєкті Ксенія посіла перше – ще у 2009 році вона підкорила і суддів, і глядачів своїм талантом малювати за допомогою піску.

Стартап. Cardiomo

Cardiomo – це особливий портативний пристрій, який діагностує вірогідні збої у вашому організмі. За його допомогою стає можливим запобігти серйозним хворобам. Пристрій синхронізується зі смартфоном і передає дані на нього. 

Стартап був заснований у 2016 році. Незабаром, якщо ПО пройде відповідні перевірки, отримає медичний сертифікат, і його можна буде придбати не лише в Україні, а і в інших країнах Європи та США. 

Цього року Cardiomo фінансово підтримав акселератор Rockstart Health, вклавши 95 тисяч євро, а українські розробники стартапу вчитимуться в Нідерландах.

Культура. Нагорода ГОГОЛЬFEST від EFFE Awards 2019-2020 

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) – проєкт Європейської асоціації фестивалів, який здійснюється за підтримки Європейської комісії та Європейського парламенту.

26 вересня на EFFE Awards 2019-2020 в Бозарі (Брюссель) одну з нагород отримав український ГОГОЛЬFEST. Він увійшов до п’ятірки кращих фестивалів світу, витримавши конкуренцію з більш ніж 700 учасниками. Журі EFFE відзначило, що ГОГОЛЬFEST вийшов за межі звичайного фестивалю та є платформою для творчого розвитку, цілим рухом, який представлений в різних форматах по всій Україні.

Спорт. Українська паралімпійська збірна виборола світову першість

Наші спортсмени отримали 42 медалі на Чемпіонаті світу-2019, що вивело збірну на перше місце рейтингу. У скарбничці національної збірної 9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових медалей.

Ще раз вітаємо та пишаємося!

Стартап. Співпраця Allset з Google

Allset – це застосунок, який з’явився у 2015 році. Він допомагає здійснити передзамовлення у закладах харчування, забронювати столик, оплатити замовлення онлайн та залишити чайові. Цього року користувачів порадували новими функціями – можливістю дистанційно замовити страву та самовивезти протягом 10 хвилин після замовлення.

Головні офіси Allset знаходяться у Києві та Сан-Франциско. Застосунком зараз можна скористатися у 12 американських містах.

Цього року засновники Allset оголосили про початок своєї співпраці з корпорацією Google. У Google Maps позначаються заклади, які обслуговуються українським програмним забезпеченням, з посиланням на сам сервіс. 

Реклама. Бренд Ukraine NOW отримав дві нагороди в рекламному конкурсі

Бренд України Ukraine NОW здобув дві премії Effie в українському конкурсі реклами Awards Ukraine 2019. А агентство Banda Agency, яке робило для Ukraine NОW брендінг, за цей кейс отримало премію Red Dot Award – серед 8500 робіт з 45 країн світу. Red Dot Award – це та сама премія, якою було нагороджено український стартап nuka.

Медицина. Розробка школярки українського походження Софії Лисенко

Сімнадцятирічна дівчина, яка зараз мешкає в Пенсильванії, розробила капсулу-робота розміром з ДНК, що здатна долати гематоенцефалічний бар’єр мозку та підвищувати рівень проникнення ліків. Зі своїм проєктом школярка виступала на конкурсі Google Science Fair та здобула перемогу на регіональному рівні. 

Зараз Софія веде перемовини із найбільшими фармакологічними компаніями про можливість подальшої співпраці. Також дівчина долучилася до дослідницької команди, яка розробляє проєкт штучного інтелекту. Разом з колегами школярка працює над алгоритмом програми, який зможе розпізнавати церебральний параліч у немовлят, спираючись на їхні рухи, міміку та жести.

Сподіваємося, попереду ще безліч перемог, які наблизять Україну до світового визнання. І віримо, що 2020 стане явно не гіршим за 2019 – можливо, і в рази кращим.

P.S. Якщо про якісь важливі перемоги ми не згадали, пишіть на пошту aa@bit.ua, і ми опублікуємо їх.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь