Спецпроєкти

Radiohead створили публічну онлайн-бібліотеку архівних записів концертів, афіш та кліпів


Radiohead запустили новий проєкт «Radiohead Public Library» («Публічна бібліотека Radiohead»), до якої увійде велика колекція аудіо-візуальних матеріалів і матеріальних артефактів, пов’язаних з групою. Матеріали сайту пееважно зосереджені навколо кожного з 9-ти студійних альбомів групи: виступів, кліпів, а також фірмових футболок.

З нагоди його запуску до 24 січня кожен з учасників групи пропрацює бібліотекарем протягом дня, «щоб представити добірку архівних матеріалів у соціальних мережах групи». До прикладу, сьогоднішній бібліотекар Колін Грінвуд уже опублікував архівні кадри з виступів Radiohead.

«Radiohead.com завжди був вкрай неінформативним і непередбачуваним. Тепер, як і очікувалося, ми зробили його неймовірно інформативним», – написала група у Твіттері.

Бібліотека дозволяє фанатам створити свою власну бібліотечну картку і номер учасника, а також пропонує організований архів музичних кліпів групи, живих і телевізійних виступів, бісайдів і збірників.

Radiohead Public Library створено для централізації великої кількости матеріалів, які часто поширювалися в низькоякісних бутлег-формах в Інтернеті. «Інтернет загалом ніколи не був надійним ресурсом для докладної або навіть точної інформації про Radiohead», – йдеться в пресрелізі. – Загальний ефект від нього – результати пошуку “Radiohead”, які дають випадкові і/або скорочені фрагменти: пісні й назви альбомів, що не супроводжуються детальною ілюстрацією або яким-небудь додатковим контекстом, відео низької якости, яким передують рекламні оголошення тощо».

Також з 3 лютого кожен охочий зможе придбати фірмову футболку за £25 або замовити індивідуальний дизайн футболки. Для цього потрібно оформити бібліотечну картку з QR-кодом, який веде на сайт. Крім цього, музиканти завантажили в бібліотеку пісні, які раніше не були доступні для потокових сервісів: композицію «I Want None of This», перший реліз «Drill EP» і збірку реміксів 2011 року «Tkol Rmx 8».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь