Спецпроєкти

Спонсорство, ескорт чи послуга: хто такі sugar baby & daddy


Як визначити sugar baby

Цим терміном у розмовній англійській мові називають дівчину, яка вступає у стосунки із чоловіком значно старшим за себе та з високим соціальним статусом. Найчастіше — це дівчата-студентки, які в такий спосіб вирішують свої фінансові проблеми та знаходять гроші на той стиль життя, який вони хотіли б мати. Також метою може стати оплата навчання в університеті (часто таке трапляється в США через відсутність стипендій та завищену вартість навчання). 

Як визначити sugar daddy 

Так називають чоловіка, який виступає спонсором цих стосунків. Зазвичай це чоловік, який досягнув успіху в кар’єрі, але якому не вистачає часу (або бажання) на особисте життя. Розуміючи свої можливості та невідповідність своїх бажань загальноприйнятим нормам у суспільстві, він знаходить дівчину, якій може запропонувати те, чого має вдосталь, — гроші та розкішний стиль життя. 

Окрім відомої моделі «sugar baby/sugar daddy», де в ролі спонсора виступає чоловік, буває зворотна ситуація, в якій цю роль відіграє доросла та забезпечена жінка — так звана sugar mommy. 

Принцип стосунків за домовленістю 

Основна ідея таких стосунків — це наявність домовлености між учасниками. Така домовленість нагадує договір, в якому зазначені головні умови, обов’язки, фінансові положення та інші важливі деталі. На основі цього ви визначаєте, чи підходить вам цей партнер/партнерка і чи однакові у вас бажання та бачення. Головна умова, на якій будуються ці стосунки, — це фінансове забезпечення sugar baby, яке може здійснюватися не лише грошима. Наприклад, це можуть бути подарунки, подорожі, оплата послуг/оренди житла/навчання. 

Де можна знайти такі стосунки 

Так само, як існує безліч застосунків для пошуку хлопця/дівчини, партнера/партнерки або чоловіка/дружини, люди, які обрали таку sugar-модель стосунків, користуються популярним застосунком для пошуку пари  SeekingArragement. Цей американський застосунок, що вперше побачив світ у 2006 році, здобув величезну популярність упродовж останніх років. Усе почалося з тік-току, користувачі якого запустили тренд,  розповідаючи, як заробляли гроші в SeekingArragement

Принцип дії майже нічим не відрізняється від інших дейтинг-сервісів, окрім того, що чоловік може зазначити свій річний та місячний дохід, а серед мети пошуку дівчини є такі варіанти: подорожі, «friends with benefits» (дружба, але із сексуальними стосунками), відкриті стосунки та інші цікаві вподобання.
Для того щоб зареєструватися та стати активним користувачем, вашу анкету мають перевірити. Тільки після цього ви зможете отримати доступ до пошуку людей.

Статистика у світі 

Уже відомий нам застосунок «Seeking Arragement» провів аналіз серед своїх користувачів, у результаті якого стало відомо, що середній вік sugar daddy складає 45 років, а середній річний прибуток — 176 тисяч фунтів. Водночас sugar baby в середньому заробляє 3,3 тисячі доларів на місяць, а її річна заробітна плата складає майже 30 тисяч доларів. 

Цікаво, що відбувається навіть щорічний саміт «Sugar Baby Summit», ініціаторами якого є засновники дейтинг-сервісу. Зазвичай він проходить у Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. На сайті  можна подати заявку для участи. Під час саміту є можливість прослухати лекції, наприклад, на тему кінк-уподобань у сексі або про те, як ефективно заробляти гроші. Самі організатори зазначають, що ця подія ідеально підходить для тих, хто хоче знайти нових друзів або шукає свого sugar daddy.

Стосунки за домовленістю та ескорт 

Людей, які обирають таку модель стосунків, часто засуджують, а дівчат порівнюють з працівницями ескорт-сервісів. Але чи є між ними різниця? 

Насправді так. Головна ідея стосунків між sugar baby і sugar daddy полягає у стабільності та довготривалості, а ескорт-послуги можуть бути одноразовими. Саме для цього учасники стосунків з епітетом «sugar» заздалегідь мають обговорити всі умови та скласти так званий договір. Це зовсім не означає укладення договору в традиційному розумінні. Партнери можуть зробити це в будь-який зручний для них спосіб. Головне — з’ясувати всі важливі моменти: вартість проведення часу разом, періодичність зустрічей або подорожей, можливість мати декількох партнерів одночасно або заборона відкритих стосунків та інші умови.

Зворотний бік

На перший погляд, може скластися враження, що такі стосунки мають безліч позитивних моментів та приносять задоволення обом. Але насправді це не зовсім так.

Варто зазначити, що серед чоловіків, які обирають таку модель, часто трапляються одружені, і не завжди ці люди готові зізнатися. Звісно, ніхто не може звинуватити в цьому sugar baby і взагалі це не її відповідальність, але краще бути обережними, якщо такі стосунки не відповідають вашим уявленням.
Крім того, умовний договір, який ви складаєте, важко назвати обґрунтованою домовленістю з погляду права і публічного порядку. Тому повністю покладатися на умови, що ви прописали або обговорили, теж не варто. Слід усвідомлювати, що зовнішність відіграє значну роль у таких стосунках, тож ваші почуття можуть постраждати. Людина, яка погоджується на таку домовленість, має бути впевнена, що розділяє погляди свого партнера/партнерки і що вони не суперечать її особистим принципам. Окрім зовнішности, значну роль відіграє вік sugar baby. Тож якщо ви обираєте цю діяльність за справу свого життя, треба усвідомлювати, що існує певна вікова межа — що далі від неї, то менша популярність серед спонсорів. І якщо в інших сферах ми могли б боротися з ейджизмом, то ця діяльність на ньому і ґрунтується. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь