Спецпроєкти

Як впоратися з відчуттям самотности


Багато хто вважає карантин, або, як його ще називають, social distancing (соціальне дистанціювання) мрією всіх інтровертів, а для когось це справжнє випробування. Насправді ж, незалежно від темпераменту, кожному/-ій з нас іноді потрібна підтримка, розмова, обійми. 

Також на наш психічний стан впливає загальний настрій людей та суспільства та те, що відбувається довкола. Може виникати тривога (ми вже розповідали, як із нею впортатися), роздратованість та  конфлікти з коханими (тут можна знайти поради психолога). А ще — самотність. Як вберегти себе від такого почуття, коли ти один/одна вдома?

Розділяйте поняття залишатися наодинці

та бути самотнім/-ьою 

Ми залишаємося наодинці, коли нікого немає вдома або коли сусіди по квартирі кудись поїхали. Словом, це відбувається тоді, коли фізично крім нас поруч нікого немає. Це зовсім необов’язково означає, що нам сумно, загалом цей факт ніяк не впливає на наш настрій. Часто це плутають із почуттям самотности. Насправді самотньою людина може бути як наодинці, так і коли хтось є поруч. Тому, коли ви залишилися вдома один/одна, не слід одразу налаштовувати себе на настрій самотности, якщо насправді вас це зовсім не турбує. Розділяйте ці два випадки, і тоді ви точно зможете визначити, коли вас насправді щось турбує. 

Розкажіть про свої почуття

Більшість людей (ми сподіваємось) зараз знаходяться у такій самій ситуації, залишаючись наодинці (або ні) вдома. В кожного може виникнути відчуття самотності та бажання з кимось поговорити. Зовсім не обов’язково писати або дзвонити людям, прямо кажучи, що ви почуваєтесь самотньо. Навряд чи ви захочете навіть таке казати комусь. Достатньо просто запитати як справи і почати розмову. Люди, з якими вам цікаво і яких ви вважаєте близькими, скоріш за все підтримають вас, навіть простою розмовою про погоду. 

Обирайте якість, а не кількість 

Інстаграм, фейсбук, твіттер… Цей список можна продовжувати нескінченно довго, так само довго, як і сидіти в соціальних мережах під час карантину. Нові записи та твіти з’являються щохвилини. Якщо викласти фото, можна одразу отримати десятки коментарів та повідомлень. Але чи насправді ці знаки уваги дарують нам справжнє відчуття близького спілкування? 

Іноді кількість не гарантує вам очікуваного результату. Згадайте про двох, трьох, навіть одну людину, з якою ви б хотіли поспілкуватися. І замість постити нову сторі з котиком в інстаграмі — напишіть цьому хлопцю або дівчині. 

Як спілкуватися дистанційно?

Спробуйте відеочати

Пам’ятаєте початки 2000-х, коли майже на всіх вечірках вдома всі сиділи у відеочатах? Так, вони все ще існують. Ми, звісно, не можемо гарантувати, що ви не натрапите там на людей, які сплутали цей сайт з порнхабом, але їх не так багато. Популярність цих чатів значно зросла в умовах карантину. Там можна зустріти людей із різних країн світу, дізнатися, яка ситуація там, який загальний настрій. Повірте, понад половини користувачів цих чатів зараз так само шукають співрозмовника/-цю, залишившись наодинці із самоізоляцією. 

Спробуйте групові онлайн-тренування  

Зараз багато блогерів та викладачів танців/тренерів/коучів підтримують карантин і залишаються вдома. Водночас вони продовжуть навчати інших тому, що самі добре вміють. Чимало блогерів в інстаграмі запускають флешмоби, наприклад, ранкові тренування щоранку в прямих етерах. Там ви можете і поставити питання, і побачити, скільки людей займається разом з вами. 

Влаштуйте віртуальну вечірку/побачення 

Якщо ваш хлопець або дівчина зараз не поруч або ваші друзі так само залишаються вдома, це не привід забути про ваші зустрічі. Просто перенесіть їх на екран ваших гаджетів. Можна влаштувати тематичну вечірку або побачення. Наприклад, заздалегідь домовтеся з друзями про час відеоконференції, обговоріть дрес-код, приготуйте музику, напої і вперед! Так само і з побаченням (до речі, у нас є гайд для віртуального сексу). 

Спробуйте новий застосунок для карантину 

Аби переконатися, що не лише ви почуваєтеся самотньо, просто спробуйте застосунок Quarantine chat app. Навіть з назви зрозуміло, яка його головна ідея. Його створили для розмов між тими, хто так само залишився вдома. Є мобільна версія застосунка, він повністю безкоштовний і діє по всьому світу. 

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь