Спецпроєкти

ВООЗ обрала Україну фокусною країною для реалізації Глобальної ініціативи у сфері дитячої онкології


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я) обрала Україну фокусною країною для реалізації Глобальної ініціативи у сфері дитячої онкології (Global Initiative in Childhood Cancer). Про це повідомляє пресслужба благодійного фонду Таблеточки, що опікується онкохворими дітьми в Україні.

Це спільна ініціатива ВООЗ та американської дитячої науково-дослідної клініки Ст. Джуд, яка покликана покращити доступ до лікування та якість лікування онкохворих дітей (докладніше про ініціативу можна прочитати тут і тут).

Україна стала другою країною у європейському регіоні (першою став Узбекистан), яку ВООЗ включив до цієї ініціативи.

Що означає для України стати фокусною країною ВООЗ у сфері дитячої онкології (GICC)?

Це означає, що у нас з’явилася можливість за допомогою міжнародних партнерів вивести лікування дитячого раку на новий рівень – покращити рівень виживання та якість життя онкохворих дітей. 

ВООЗ готовий надати підтримку Уряду України в реалізації реформ у сфері дитячої онкології, а саме у сферах покращення доступу до лікування та медичних технологій, впровадження оптимальних протоколів лікування, інформатизації даних, оптимізації мережі лікувальних закладів та маршруту пацієнта, підготовки медичного персоналу.

Також нагадаємо, що 1 квітня 2020 року в київській лікарні Охматдит була проведена перша в історії України трансплантація кісткового мозку від неродинного донора. Першим пацієнтом став маленький Назарчик, який мав вроджений комбінований імунодефіцит.

Неродинна ТКМ – це шанс на порятунок життя для близько 100 маленьких пацієнтів в Україні щороку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь