Спецпроєкти

Що послухати: кавери в середньовічному стилі на пісні Леді Гаги, Біллі Айліш, Radiohead та інших


Протягом останнього місяця в мережі поширився новий тренд у музиці – бардкор. У ютубі стрімко стають популярними кавери на сучасні хіти в середньовічному музичному стилі.

Музиканти експериментують з аранжуванням та уявляють, як звучали б Леді Гага, Біллі Айліш та інші відомі гурти в епоху Середньовіччя.

Ютубер Корнеліус Лінк (Cornelius Link) створив кавери на мелодію Astronomia, під яку танцюють носії трун із Гани, на хіт What Is Love гурту Haddaway та Pumped Up Kicks гурту Foster The People, майстерно перетворивши їх на цілком унікальні пісні за допомогою середньовічних інструментів: лютні, кельтської арфи тощо. Його перший кавер на трек Astronomia послухали 2,4 мільйона разів.

Побачивши інтерес та перехопивши ініціативу Корнеліуса Лінка, анонімна бардкор-співачка Hildegard von Blingin написала для його інструментального варіанту текст і записала вокал.Її нікнейм відсилає до імені Хільдегард Бінгенської, німецької черниці й ігумені, яка написала безліч літургій для жіночого церковного хору.

Щоб вірші відповідали антуражу, вона стилізувала текст під Середньовіччя: додала архаїчні вирази, які вже не використовують в англійській мові, а також специфічні деталі. Наприклад, герой пісні Pumped Up Kicks, який в оригіналі уявляє себе ковбоєм, у кавері вважає себе лучником.

Після каверів Корнеліуса Лінка середньовічні версії почали викладати й інші автори.

Ось деякі із цих треків у стилі середньовічної музики.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь