Спецпроєкти

У Києві послабили карантин. Відкрили ресторани, басейни та кінотеатри


У Києві послабили карантин. Зараз дозволяється робота кафе і ресторанів у приміщеннях,готелів та басейнів, а також проведення масових заходів із дотриманням протиепідемічних вимог.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції.

«Як ви знаєте, уряд дозволив і міська влада згідно із цим видала розпорядження про відновлення роботи у столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів – для індивідуальних тренувань. А також – проведення культурних та мистецьких заходів кількістю до 10 осіб. Можуть працювати і театри та кінотеатри – з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними», – зазначив Кличко.

Так, згідно з розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 58, заклади харчування мають забезпечити маркування для дотримання дистанції у чергах, дотримання відстані між столами не менше 1,5 м, розміщення не більше, ніж чотири клієнти за одним столом.

У закладах громадського харчування, що здійснюють обслуговування у приміщенні, заборонено

  • вхід відвідувачів без супроводу працівника;
  • проведення бенкетів чи інших заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • приготування їжі на відкритих кухнях, якщо вони не відгороджені від відвідувачів перегородкою;
  • функціонування буфетів самообслуговування, зокрема для самостійного наливу напоїв клієнтом.

Проведення культурно-мистецьких масових заходів дозволено, але без фанзон. Відстань між місцями для сидіння має бути не менше, ніж 1,5 метри. Один відвідувач – на 5 м².

Контроль квитків рекомендовано здійснювати безконтактним способом. Відвідувачі мають увесь час перебувати в масках та респіраторах, що прикривають ніс і рот.

«У разі погіршення епідеміологічної ситуації Київ повернеться до обмежень», – наголосив Кличко.

Комісія з надзвичайних ситуацій прописала регламенти та умови, за яких можуть працювати ці заклади. Водночас місто контролюватиме дотримання правил роботи у всіх закладах.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 24 червня в Україні підтверджено 39 014 випадків COVID-19, з них 17 409 одужали, 1051 помер. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 940 випадків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь