Спецпроєкти

10 найекологічніших та найзеленіших міст світу у 2020 році


Агентство Resonance Consultancy створило рейтинг 10 найекологічніших і найзеленіших міст світу у 2020-му році.

Складаючи рейтинг, Resonance Consultancy дослідило 50 мегаполісів, враховуючи їхню екологічність за дев’ятьма критеріями: кількість громадських зелених зон, використання поновлюваних джерел енергії, відсоток населення, що користується громадським транспортом, рівень забруднення повітря, кількість пішохідних зон, доступність точок для сортування відходів, доступність можливостей для компосту, кількість ринків із місцевої фермерської продукцією.

1. Відень, Австрія

За результатами дослідження, Відень – «найзеленіше» місто світу. Парки складають половину міського простору, а система громадського транспорту вважається однією з найрозвиненіших у Європі.

До того ж 30% електроенергії у столиці Австрії отримують із поновлюваних джерел. Зокрема, Австрія до 2040 року хоче стати «кліматично нейтральною» та бути піонером у Європі із захисту клімату.

2. Мюнхен, Німеччина

Друге місце рейтингу посідає Мюнхен завдяки впровадженню інноваційної системи високошвидкісного громадського транспорту. Тут також  значно скоротили користування автівками.

3. Берлін, Німеччина

У столиці Німеччини мінімальне в Європі споживання води на душу населення.

4. Мадрид, Іспанія

У місті багато зелених насаджень, пішохідних зон та ботанічних парків, плануванням яких займалися знамениті архітектри Іспанії: Франческо Сабатіні, Хуан де Вільянуева та інші.

5. Сан-Паулу, Бразилія

Місто відоме завдяки великій кількості фермерських ринків. Крім того, воно належить до найбільших споживачів поновлюваної енергії в усьому світі.

6. Манчестер, Велика Британія

У місті чудово розвинена система громадського транспорту та великий вибір фермерських ринків.

7. Лісабон, Португалія

Португальська столиця може похвалитися найбільшими в Європі ринками фермерів, а також амбітними програмами з переробки та компостування.

8. Сінгапур

Мрія про екологічне місто – реальність Сінгапура. Сади біля затоки в центрі Сінгапура. Сонячні супердерева, що працюють на сонячній енергії. Місто створює зелені простори не лише для естетики. Міські лідери одержимі демографічним прогнозуванням та стійкістю міста – вони перетворюють великі паркові ділянки в «терапевтичні сади», призначені для людей похилого віку.

9. Амстердам, Нідерланди

48% усіх поїздок у центрі міста здійснюються на велосипеді. У місті розвинені пішохідні зони, велосипедні парковки. Система громадського транспорту, до якої належать ще й  човни, ще дужче доповнює привабливість міста.

10. Вашингтон, Сполучені Штати Америки

Столиця Америки завжди була недооціненим зеленим оазисом, переповненим громадськими майданами та парками. Місто також може похвалитися дивовижною кількістю фермерських ринків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь