Спецпроєкти

Понад 20 артистів з різних країн випустили доброчинний музичний збірник на підтримку білорусів


Музиканти з різних країн світу випустили збірник пісень For Belarus на підтримку білорусів, які постраждали під час мирних протестів та втратили роботу через політичні репресії.

Музична компіляція опублікована на Bandcamp. Укладачка та ініціаторка збірника – білоруська співачка Галя Чікіс.

Збірник складається з 21 трека. Україну представила Alyona Alyona із треком «Відчиняй». Серед інших – композиції російського гурту «Аїгел», британського колективу The Underground Youth, нідерландського співака Томаса Азіера, канадської співачки Мішель Гуревич, а також естонських, польських, німецьких і шведських музикантів.

 

«Події, що розгортаються зараз у Білорусі, – жахливі і, ймовірно, чудові. Жахливі – тому що нелегітимний президент Олександр Лукашенко, відомий як “останній диктатор Європи”, веде війну проти своїх громадян у всіх на очах: його силовики б’ють, катують і вбивають мирних демонстрантів, які борються за своє право на чесні, прозорі вибори. Тисячі людей були арештовані, багато хто з них досі серед зниклих безвісти.

Чудові – тому що з перших днів після виборів найбільший в історії Білорусі акт солідарности відбувається без координації, без керівництва і навіть без доступу до інтернету. Жінки в білому шикуються в кілометрові “ланцюги солідарности” і протистоять силовим структурам, не даючи їм придушувати мирних демонстрантів. Доброчинні фонди компенсують заробітну плату робітникам заводів, які оголосили страйк. Цей рух наповнений духом радости, гордости й надії, попри репресії і насильство, якими на нього відреагували. Поки в білорусів є щира надія на торжество справедливости, вони потребують вашої підтримки, допомоги і обізнаности», – йдеться в описі до збірника.

Мета збірника – проявити солідарність зі сміливими білорусами і зібрати гроші для жертв репресій.

Слухати альбом можна безкоштовно, а завантажити – за будь-яку пожертву. Усі зібрані кошти надійдуть у фонд Belarus Solidarity Foundation, що він займається допомогою білорусам, які постраждали під час протестів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь