Спецпроєкти

Українську драму «Атлантида» номінували на Оскар. Про що фільм?


Українська драма «Атлантида» режисера Валентин Васянович змагатиметься за премію «Оскар». Стрічка представлена в номінації «Міжнародний повнометражний фільм».

Про це йдеться на Facebook-сторінці Українського Оскарівського Комітету.

Стрічка перемогла на національному відборі.

Згідно із сюжетом, події розгортаються в 2025 році, після перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повертається до складу країни, але його території визнані непридатними для життя.

Український Оскарівський комітет обрав фільм-кандидата що представлятиме Україну на 93-й премії "Оскар" Американської…

Опубліковано Український Оскарівський Комітет Четвер, 24 вересня 2020 р.

Світова прем’єра «Атлантиди» відбулася на Венеційському кінофестивалі в секції «Горизонти». Там фільм здобув історичну для України перемогу.

За останній рік стрічка отримала широкий міжнародний успіх – фільм показали на понад 50 фестивалях, де, крім Венеційської перемоги, він отримав ще чотири гран-прі, картину придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори трьох європейських країн. Окрім того, стрічка увійшла у лонг-ліст Премії Європейської кіноакадемії.

 

Напередодні ми розповідали про Київський тиждень критики, який відбувається в Україні вчетверте. Це фест, створений для ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. «Фокус: Україна-Франція» – пілотна програма Київського тижня критики та Українського інституту, який організовує шоукейси українського кіно для міжнародної фахової спільноти. Щороку програма змінює географічний фокус, цього разу – це Франція. До програми, зокрема, увійшла й стрічка «Атлантида».

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь