Спецпроєкти

Дослідження: як спостереження за милими тваринами впливає на рівень нашого стресу


Дослідники з Університету Лідса провели експеримент, який довів, що спостереження за милими тваринами може знизити стрес. 19 осіб, 15 з яких – студенти, пів години дивилися відео з квоками.

Добровольці-студенти повинні були за 90 хвилин після експерименту складати іспит і нервували через це. Решта учасників заявили, що регулярно відчувають стрес на роботі.

Поки група спостерігала за квоками, вчені стежили за частотою їхніх серцевих скорочень і за артеріальним тиском. Ці показники знизилися у всієї групи.

The happiest animal on Earth. Close up image.

«Було зрозуміло, що студенти стурбовані перед іспитом, оскільки частота серцевих скорочень і артеріальний тиск були трохи підвищені до того, як відбулася наша сесія», – говорить доктор Андреа Атлі.

Загальний рівень тривоги у людей знизився до 35%, а в деяких – до 50%. Один з учасників так розслабився, що мало не заснув.

Раніше ми розповідали про угорську біологиню та художницю Фанні Сандор. Вона виготовляє реалістичні мініатюри тварин, які вміщуються на кінчику пальця, і веде тематичний інстаграм.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь