Спецпроєкти

Все задовбало? Ось 5 небанальних способів зняти стрес


Існує багато дієвих способів зняти стрес: прогулянки на природі, медитація, спорт, хобі, зустріч із друзями, обійми з тваринами. 

Але що робити, коли всі способи зняти стрес вже набридли або перестали працювати? Антистресові іграшки теж вже лежать у нижній шухляді або за диваном. 

Нумо розглядати небанальні способи зняти стрес. 

ASMR-відео на YouTube для зняття стресу 

ASMR – жанр відео/аудіо для заспокоєння й отримання приємних мурашок, як після масажу. 

На YouTube є багато відео для медитацій, спокійної музики, проте вони й близько не такі приємні як ASMR. 

В ASMR є безліч тригерів на будь-який смак: шепіт, чавкання, вібрації, шурхання, скрегіт, клацання, булькання, стукіт тощо. Кожний знайде те, що йому до вподоби. 

BDSM для зняття стресу 

91% людей, які захоплюються BDSM, зазначили, що їхнє хобі гарно знімає стрес. 

Практика перевдягання допомагає на деякий час змінити свою особистість на особистість персонажа. Бондаж і домінація – спосіб довірити своє тіло в руки іншої людини й хоч на певний час перестати все контролювати. 

Під час BDSM-сеансу люди перебувають у стані ейфорії та відчувають «позитивний стрес», неначе під час стрибка з парашутом. 

Головне – не забудьте стоп-слово. 

Знищуйте свій стрес

Гарний спосіб зняти стрес – розбийте щось. Порвіть зошит, розгатіть тарілку (тільки обережно, будь ласка), постріляйте в тирі або на пейнтболі. 

Для цих потреб навіть існують окремі стрес-кімнати, де за гроші вам дадуть битку чи кувалду – і можна буде побити телевізори, меблі, посуд, картонні фігури тощо. 

Не обов’язково платити за це гроші. Поїдьте на дачу, якщо така є. Візьміть сокиру й нарубайте дрова, пиляйте дошки. Розведіть багаття й дивіться, як вогонь з’їдає деревину. 

Так, іноді стрес краще гасити чимось спокійним, але іноді, якщо хочеться щось розбити, краще це зробити. Головне, щоб у такому стані вам до рук не потрапила дорога техніка.

Крик і сльози щоб зняти стрес

Помічали, що майже всі способи зняти стрес скеровані на заспокоєння або звертання уваги на щось інше? А як щодо того, щоб просто кричати або плакати? 

Якщо соромитеся кричати на людях, можна виїхати в ліс, поле чи на пустий пляж і покричати там. Можна кричати в караоке. Порада від bit.ua – трек Slipknot «Wait and Bleed».

Але кричіть обережно, не зривайте голос. Кожний зрив – це травма зв’язок, які можуть призвести до негативних змін голосу. 

Ще можна поплакати вдома, у туалеті, у пустій кімнаті, на сходах у під’їзді. А якщо хтось заважає плакати – накричіть на нього. 

Окреме звернення до чоловіків. Плакати – нормально. Чоловіки в середньому агресивніші за жінок саме тому, що не дають виходу емоціям. 

Пам’ятайте про смерть – і проблеми стануть не такими вже й проблемами 

Карлос Кастанеда казав, що смерть – найкращий радник. Той звіт чи дедлайн, чи сварка з начальником матимуть значення, якщо ви завтра помрете?

Або вас кличуть завтра на подію, а ви вагаєтеся. Якщо ви не встигнете відвідати цю подію впродовж життя, то ви засмутитеся? 

Можливо вам не дуже комфортно думати про свою смерть. Тоді думайте про наступний рік. Чи матимуть теперішні проблеми значення за рік? Ви через рік згадуватимете подію, на яку пішли, чи перегляд серіалу?

Інколи люди перебільшують масштаби проблеми, а значить штучно збільшують власний стрес. 

Іноді проблеми дійсно серйозні. Читайте наш матеріал про те, як відрізнити вигорання від втоми та депресії

У будь-якому разі ви можете контролювати ваші емоції й навіть у стресових ситуаціях хвилюватися менше. 

Якщо можете на щось вплинути, то намагайтеся менше хвилюватися й концентруйтеся на своїх діях. Не можете ні на що вплинути, то просто намагайтеся не хвилюватися й дивіться на ситуацію згори. 

Читайте також:

Дозволь собі відпочинок: чому трудоголізм не норма?

5 порад, що працюють, для тих, кого мучає безсоння

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь