Спецпроєкти

«Цим займаються всі». Чому ми не припиняємо мастурбувати у стосунках?


Ви раптово виявили, що ваш партнер/-ка мастурбує, або знайшли сексіграшку? Може, навіть побачили, як він/вона себе задовольняє? Думки, які можуть виникнути після цього, ставлять під сумнів якість вашого спільного партнерського сексу.

У матеріалі розбираємося, як мастурбація впливає на ваше сексуальне життя та чи корисна вона.

Чому люди мастурбують, хоча й мають партнера/-ку?

Мастурбація – це спосіб отримати сексуальне задоволення поза статевим актом завдяки стимуляції статевих органів. Абсолютно нормально займатися цим незалежно від того, чи займаєтеся ви сексом з іншими людьми.

Люди мастурбують з різних причин: це допомагає розслабитися, хочеться краще зрозуміти своє тіло, зняти сексуальну напругу або компенсувати відсутність партнера/-ки. Більшість людей мастурбують просто тому, що це приємно.

Як зазначає сексолог Емілі Морзе: «Цим займаються всі, хоча не кожен може поділитися своїм досвідом. Дарма, адже мастурбація покращує нашу впевненість у собі, зменшує стрес і допомагає краще спати».

Мастурбація – найбезпечніша з усіх сексуальних практик, адже вона виключає можливість зараження венеричними інфекціями. Крім того, не забувайте – цей процес є неуникною складовою нормального психосексуального розвитку.

Як мастурбація впливає на стосунки

Багато людей думають, що мастурбація – це лише те, чим займаєшся, коли немає статевого партнера. Однак і самотні люди, і люди у стосунках мастурбують.

Через міти та небажання обговорювати способи самозадоволення деякі хвилюються: «Якщо партнер/-ка мастурбує, це означає, що він/вона не хоче спільного сексу зі мною або наш секс його не задовольняє». Як правило, все не так, і мастурбація не сигналізує про руйнування стосунків.

Глобальне дослідження понад 10 тисяч осіб свідчить про те, що 17 % жінок дізналися про мастурбацію лише під час уроків сексосвіти. 

Через необізнаність цей процес асоціюють із соромом, брудом та заборонами. Через це багато хто неправдиво відповідає про частоту мастурбації. Згідно із цим дослідженням, 38 % чоловіків та 34 % жінок брехали про свої мастурбаційні звички.

Самозадоволення – це чудовий спосіб зрозуміти, що вам подобається і які ваші дії спричиняють оргазм. Набравшись досвіду, ви можете показати або описати своєму/-їй партнерові/-ці, як саме робити, щоб вам було приємно. Такі розмови можуть покращити секс, а стосунки зміцнити.

Деякі люди мастурбують одночасно з партнером. А іноді сольний сеанс – це просто швидший спосіб отримати задоволення та зняти напругу.

Варто пам’ятати також про те, що в партнерів може не збігатися сексуальна конституція. Це означає, що хтось в парі потребує більшої сексуальної активности. Тож сольна мастурбація саме чудовий варіант.

Мастурбація в парі може стати проблемою, лише якщо хтось звикне до її дезадаптованого стилю, який складно відтворити з партнером/-кою. Це може вплинути на партнерські сексуальні дії. Непогана ідея: включити до сексуального арсеналу іграшку, яка буде цікавою для вас обох, наприклад, вібратор для пар,   розповідає секстерапевтка Рейчел Нідл.

ЗАМІСТЬ ВИСНОВКІВ

Мастурбація – нормальне явище для людей будь-якого віку, гендерної ідентичности та сексуальности. Цілком природно те, що людина стимулює себе руками чи використовуючи сексіграшки.

Результати дослідження свідчать – жінки, які займаються мастурбацією, частіше відчувають оргазм у партнерських сексуальних стосунках.

Мастурбація може підтримувати сексуальне здоров’я стосунків або навіть цілком замінити спільну сексуальну активність. Усе це нормально, якщо не виходить за межі домовленостей між партнерами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь