Спецпроєкти

Microsoft виділив Україні 500 мільйонів доларів. На що вони підуть?


2 жовтня компанія Microsoft підписала меморандум про співпрацю з українським урядом в особі Міністерства цифрової трансформації. За його умовами, компанія вкладе в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько 500 млн доларів (ця сума може змінюватись).

Як повідомляє AIN.UA, про це на брифінгу 2 жовтня оголосили представники компанії і Мінціфри.

До чого договорилися?

Інвестиції підуть на будівництво двох дата-центрів компанії на території України. Якщо дані зберігатимуться всередині країни, українські держоргани зможуть користуватися хмарними послугами компанії (для цього потрібно ухвалення закону про хмарні технології).

Домовленості передбачають знижки або спеціальні умови щодо Microsoft Azure, Office 365 та інших хмарних сервісів для українських держорганів і організацій; проєкти в сфері освіти тощо.

За словами голови відомства Михайла Федорова, уряд розглядає перенесення сервісів «Дія 2.0» в хмари Microsoft.

Компанія також навчатиме студентів користуватися своїми продуктами. У планах: проводити в Україні олімпіаду з програмування.

Раныше ми повідомляли, що дві команди з України потрапили до фіналу міжнародного конкурсу The next AI Guardians від Microsoft, мета якого – надати молоді шансу розкрити власний потенціал і застосувати з користю можливості штучного інтелекту (ШІ).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь