Спецпроєкти

Таврував, морив голодом та ґвалтував: у США закінчився судовий процес над лідером секссекти «Нексія»


Лідера секссекти NXIVM («Нексія») Кіта Раньєрі засудили до 120 років тюремного ув’язнення. Відповідне рішення ухвалив суд у нью-йоркському Брукліні.

Про це повідомляє газета The New York Times.

Так, обвинувачення дійшло висновку, що Раньєрі створив собі гарем із жінок. Їх брали в сексуальне рабство, таврували, морили голодом і витягали з них гроші. Коли вони вступали до культу, з них вимагали матеріали, що компрементували їх, зокрема фото в оголеному вигляді, щоб убезпечити себе від розголосу того, що відбувається.

Під час судового процесу заслухали 15 жертв культу. Разом з цим 50 осіб ратували за звільнення з-під варти лідера культу, посилаючись на те, що він і його організація поліпшили їм життя. Суд також зажадав з Раньєрі штраф у розмірі 1,75 мільйона доларів.

Що за секта?

«Нексію» заснували наприкінці 90-х років як організацію, яка проводить особистісні тренінги для бізнесменів. Проте насправді більшість цих тренінгів були дуже жорстокі. Наприклад, жінкам ставили тавро, змушували їх дотримуватися суворих дієтах на межі голодування. Водночас лідер руху Кіт Раньєрі схиляв до сексу учасниць культу.

Раніше ми розповідали про найвідоміші найруйнівніші секти 20 століття, а також їхніх засновників та їхній вплив на світову історію і наслідки діяльности, відчутні й досі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь