Спецпроєкти

Голосами бранців Кремля у AR: в українців є можливість відчути те, через що пройшли політв’язні від арешта до всіх жахів ув’язнення


В Україні презентували мобільного додатку доповненої реальності #PrisonersVoice. Він привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля, а також до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

Понад 100 українських громадян досі незаконно ув’язнені в Росії та окупованому Криму. Понад 200 військовополонених і цивільних заручників у нелюдських умовах утримуються у підвалах окупованого Донбасу. Усі вони – жертви репресій за політичною, національною та релігійною ознакою.

Додаток #PrisonersVoice дає змогу повною мірою осягнути, як тривали допити та що відбувалось у в’язницях на території РФ з трьома колишніми бранцями Кремля: Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком та Володимиром Балухом.

За допомогою 11-хвилинної AR-технології ви зможете глибше відчути емоційні переживання українські полонених: від обставин арешту до життя у колонії та повернення додому.

Завантажити додаток можна поки що тільки на Android за посиланням.

Проєкт #PrisonersVoice підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Українського культурного фонду й у співпраці із Центром громадянських свобод та з іншими партнерами. Підтримав  створення додатку Український культурний фонд.

Раніше ми розповідали про нову збірку автобіографічних оповідань «Маркетер» українського письменника та режисера Олега Сенцова, яку він написав у колонії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь