Спецпроєкти

Подарунок дня: секс-коробка від студентів Могилянки, щоб цілий тиждень пробувати презервативи, змазки і не тільки


У 2019 році студенти-економісти Києво-Могилянської академії отримали завдання розробити проєкт на Курс креативного менеджменту. Вимоги були такі: результат роботи можна помацати, він інформативний та цікавий для початківців. Позаяк усі учасники команди люблять секс, то мислити вирішили в бік сексосвіти. 

Спочатку студентам сподобалась ідея зробити графічну сексосвітню новелу в додатку, але далі пітчингу вона не витримала. Тоді в команді збагнули, що всім подобаються подарунки. «А які є подарунки про секс? Або щось дуже сувенірне, типу ручки-члена, або щось у бік легкого БДСМ для урізноманітнення сексуального життя, – каже зараз співавторка секс-коробок Анастасія, – але немає нічого освітнього! Тому ми вирішили взяти собі за місію змінювати стереотипи про секс-подарунки». Всім у команді сподобався формат адвент-календаря з комірками для подарунків. Так і з’явилися бокси Sex Ed Kit.

Отже, у коробках Sex Ed Kit сім комірок на тиждень – з подарунками для сексу за різних обставин та бажань.

  • у першій – три смакові презервативи One;
  • у другій – софт-тампон для сексу під час місячних;
  • у третій – латексні презервативи One + полізопреновий презерватив Skyn;
  • у четвертій – 2 лубриканти на водній основі від Pjur та System JO + 2 лубриканти на силіконовій основі від Pjur та Uberlube;
  • у п’ятій – саше рідкого вібратора, смакового гелю та зігрівальної їстівної масажної олії;
  • у шостій – віброкуля з силіконовою насадкою від Adrien Lastic;
  • у сьомій – фірмові стікери від творців Sex Ed Kit.
01/7

У кожній комірці продукти однієї категорії, але в різних наборах вони відрізняються за кольорами, запахами та видами – тож комусь трапляється віброкуля з насадкою «ріжками», а комусь – із «кроликом», комусь презервативи зі смаком пуншу і банану, а комусь – банану та шоколаду тощо. Настя каже, що наповнення згодом ще більше урізноманітнять.

Фішка боксу – в інформаційній складовій: у кожній комірці є інфокартка з кьюаркодом, за яким можна перейти на сторінку сайту, де зібрані тематичні статті, огляди та дослідження.

Хто саме робить Sex Ed Kit? Це третьо- та четверокурсники економічного факультету Могилянки: Анастасія Алексєєнко, Максим Цукан, Марія Черненко, Ольга Іващенко та Катерина Гедзь.

На виробництво першої партії їм знадобилося більше тисячі доларів, які вдалося зібрати за місяць на Спільнокошті. Поки що зароблені гроші команда лише реінвестує. Зараз продано 92% від усієї першої партії, каже Анастасія, а останні чотири набори продають зі знижкою. 

Хоч Sex Ed Kit радше підтримують (в тому числі сексшоп Lovespace), та певний супротив команда все одно відчуває. По-перше, не всі власники тематичних магазинів готові укладати угоду з молодим проєктом. А по-друге – через посилення політики проти секс-чутливого контенту в інстаграмі виникають проблеми й з рекламою.

«Не потрібно тупо забороняти займатись сексом до 18. Ми вважаємо, що потрібно навпаки більше про це розповідати – як потрібно робити, а як ні, що є різні розміри для презервативів, що секс це не порно фільм, що є латексні і безлатексні презервативи, якщо партнер/ка має алергію на латекс. Обізнаність і є ключовими вирішенням питань», пояснює Оля.

У команди є блог в інстаграмі з регулярними анбоксингами, оглядами на сексіграшки, контрацепцію, та дописами на секс-позитивну тематику. Нещодавно Sex Ed Kit випустили й авторські кондомхолдери – маленькі кейси для презервативів. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь