Спецпроєкти

У Євросоюзі закликали заборонити клітки для свійських тварин


У Євросоюзі написали лист до Європейської комісії з вимогою заборонити використання кліток для сільськогосподарських тварин. Звернення підтримали 86 депутатів.

Про це йдеться на сайті ініціативи Compassion in World Farming, яка займається захистом тварин.

Депутати Європарламенту закликають заборонити використання всіх кліток для тварин на фермах: курок-несучок, кролів, дорослих самок свиней, телят, перепілок, качок, гусей, молодих курей і курей, яких вирощують на м’ясо.

У листі депутати Європарламенту висловлюють жаль з приводу того, що понад 300 мільйонів сільськогосподарських тварин у Європі проводять всю або значну частину свого життя в неволі у клітках. Кури-несучки і кролики, що їх вирощують на м’ясо, розміщені в просторі розміром приблизно з аркуш паперу А4, наголошують депутати. Майже всі дорослі самки свиней проводять половину року в клітках, у яких вони навіть не можуть повернутися.

Депутати Європарламенту підкреслюють, що утримання тварин у клітках завдає їм величезних страждань, оскільки вони не можуть реалізувати велику частину своєї природної поведінки.

Раніше ми розповідали, що на дні Світового океану може бути у 30 разів більше пластику, ніж на поверхні. Проте на суші все одно більше сміття, ніж у світових водах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь