Спецпроєкти

Питання, яке нас цікавить: коли Україна перейде на 5G та що для цього треба?


Сьогодні, 11 листопада, Кабінет Міністрів затвердив план розвитку технології 5G в Україні. Перші ліцензії можуть з’явитися вже за рік.

Про це заявили під час засідання Кабміну.

«При застосуванні 5G швидкість інтернету збільшується у 10-20 разів і можливо використовувати більшу кількість девайсів на одній площині, щоб використовувати інтернет», — розповів віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Виконання плану триватиме понад рік. За цей час планують створити групу експертів, провести науково-дослідницьку роботу і підготувати план уповільнення і розвитку діапазону.

Водночас заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест заявив на брифінгу, що на сьогодні в Україні доступна приблизно половина частот від тих, що необхідні для запровадження покриття 5G. Проте вже цього місяця буде сформовано групу, яка вивчить використання радіочастотних ресурсів в Україні. Саме вона й повідомить, які частоти можна звільнити, щоб створити додатковий обсяг для технології 5G.

Раніше ми розповідали, що коли значна частина світу ще скептично ставилася до COVID-19, у бельгійській газеті з’явилося інтерв’ю із сімейним лікарем під назвою «5G небезпечний для життя, але ніхто не знає про це». У ньому обговорювали конспірологічну теорію про загрозу мобільного зв’язку, а наприкінці журналіст запитав лікаря, чи пов’язане нещодавне встановлення 5G-веж біля Уханя з новим коронавірусом. «У мене немає фактів, але може бути зв’язок з актуальними подіями», – відповів на це лікар. Детальніше про цей міт читайте тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь