Спецпроєкти

Статистика: як українці володіють англійскою мовою


Україна посіла 44 місце за рівнем знання її населенням англійської мови. Всього країн, які досліджували — 100.

Про це свідчить дослоідження компанії EF EPI.

У тестуванні брали участь 2,2 млн дорослих українців. Згідно з дослідженням, кількість чоловіків і жінок, які знають англійську, в Україні майже однакова і становить відповідно 63,13% і 63%.

Цьогоріч громадяни показали середній рівень знання населенням англійської. Минулого року Україна перебувала на 49 сходинці, що свідчило про низький рівень володіння мовою. З пострадянських країн вище результати виявили в Росії і Білорусії, трохи нижче — в Грузії.

Найвищий рівень знання англійської в Нідерландах. Сама ж компанія EF EPI заявляє, що світовий рівень володіння англійською мовою залишається стабільним. На цей раз показники 26 країн значно покращилися і тільки в 7 країнах дещо знизилися.

Краще володіють мовою люди у віці 26-30 років. Спостерігається тенденція скорочення гендерного розриву. Якщо раніше жінки мали більш високим рівнем знань англійської, то зараз цей показник майже дорівнює.

Раніше ми розповідали, що фахівці з кібербезпеки дослідили, які паролі найчастіше «ламали» у 2020 році. Виявилося, що цьогоріч користувачі не стали більше опікуватися своєю безпекою в інтернеті та продовжують ставити занадто прості або очевидні паролі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь