Спецпроєкти

Визначено найтехнологічніше місто України. І це знову не Київ. І навіть не Львів або Харків


Місто Мукачево в Закарпатській області за останні роки впровадило багато електронних сервісів, завдяки яким стало за цим показником лідером в Україні.

Про це йдеться в «Урядовому кур’єрі».

Нещодавно Мукачево отримало нагороди в рейтинговому змаганні з впровадження інноваційних рішень у міську інфраструктуру в межах Kyiv Smart City Forum-2020.

Мукачево стало переможцем у двох номінаціях: «Найкраще мобільне місто» та «Найкраще цифрове місто». Там впроваджено багато електронних сервісів:

  • система електронного документообігу АСУД «ДОК ПРОФ 3»;
  • охорони здоров’я eHealth;
  • геоінформаційна система «ArcGIS»;
  • програмне забезпечення для фінансового аналізу та бухгалтерського обліку;
  • муніципальна «Картка мукачівця».

Також у місті другий рік діють електронні квитки на громадському автотранспорті. На завершальному етапі перебуває веб-портал «Smart City».

Мукачево спільно з прaвоохоронними оргaнaми впроваджує і проєкт з відеоспостереження нa вулицях містa й сіл, що входять до територіальної громади. Уже встановлено 99 відеокамер, які фіксують правопорядок. Найближчим часом з’являться ще 70 кaмер відеоспостереження, які матимуть спеціальний канал зв’язку з поліцією. Завдяки цій інновації місто здійснюватиме профілaктику злочинности й оперативно розкриватиме злочини, повідомили в міській раді.

Раніше ми розповідали, що Київ посів 87 місце в рейтингу найкращих міст світу. Для порівняння – минулоріч Київ був на 139 сходинці, тобто за рік піднявся на 52 пункти.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь