Спецпроєкти

Прийшло, звідки не чекали: зростуть тарифи на комунальні послуги


Ціна на комунальні платежі для українців зросте вже від початку року. Що зміниться і скільки грошей доведеться викласти із власного гаманця?

Ціна на газ

Заплатити за блакитне пальне від газопостачальної компанії «Нафтогаз України» у січні доведеться на 14% відсотків більше, ніж у грудні. Вже наступного місяця, в межах тарифного плану «Місячний», ціна складатиме 7,22 гривень за кубічний метр. Поки що вартість газу за куб. м складає 6,33 грн.

«Зміни цін на газ у січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне пальне», — зазначають на сайті Нафтогазу України.

Компанія наголошує, що від серпня пропонує своїм клієнтам газ за порівняно недорогими цінами і у січні вони традиційно залишиться нижчою за середньоринкову.

Ціна на електроенергію

Пільговий тариф на електроенергію на рівні 90 копійок для населення на перші 100 кВт/год скасували. Таке рішення одноголосно ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України у понеділок.

«Постанову ухвалили, щоб уникнути стрімкого зростання тарифу для населення вже від січня наступного року. Так, термін дії чинного механізму ПСО спливає 01.01.2021,  і у разі неприйняття запропонованих змін, ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж у 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3.30 грн/кВт год)», — повідомило Міністерство енергетики України на офіційній сторінці у фейсбуці.

Тариф для населення до 31.03.2021 збережеться на поточному рівні, якщо не враховувати пільгову ціну за перші 100 кВт год/міс

Ціна на воду в Києві

З 1 січня 2021 року ціна на воду для жителів Києва зросте. Тариф збільшиться на 15-20%.

Компанія встановить ціну на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів м. Києва у розмірі 27,35 грн за 1 куб. м, з них: 14,74 грн за 1 куб. м водопостачання та 12,61 грн за 1 куб. м водовідведення

Раніше ми розповідали, що в Україні запустили е-реєстрацію місця проживання.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь