Спецпроєкти

Акаунти Трампа у Facebook та Instagram заблокують до кінця його президентського терміну


Акаунти Дональда Трампа у Фейсбуці та Інстаграмі будуть заблоковані протягом двох тижнів – до моменту, коли президентські повноваження передадуть Джо Байдену.

Про блокування акаунтів нинішнього президента США оголосив Марк Цукерберг на своїй сторінці у ФБ.

За словами Цукерберга, події останніх двадцяти чотирьох годин доводять – Трамп збирався використати свій час на посаді президента, аби завадити Байдену законно очолити країну.

Цукерберг нагадав, що платформа видалила повідомлення Трампа, які він публікував останньою добою, адже це могло спровокувати подальше насильство з боку його прихильників. Також засновник Фейсбуку зазначив – ще до цього пости президента США іноді видаляли, бо вони порушували політику платформи.

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Опубліковано Mark Zuckerberg Четвер, 7 січня 2021 р.

 

Нагадаємо, вчора прихильники Дональда Трампа після мітингу, на якому він виступив особисто, рушили до будівлі Конгресу США. На мітингу Трамп наголошував, що він ніколи не визнає поразки, і відверто закликав своїх прибічників йти до приміщення Капітолію.

Після сутичок з поліцією прихильники діючого президента увірвалися до установи, зайняли зали засідань та кабінети. З Конгресу евакуювали сенаторів, членів палати представників і журналістів. Весь цей час там продовжувалися сутички прибічників Трампа з охороною будівлі. 

Пізніше протестувальники залишили будівлю, і приміщення зайняла нацгвардія. У Вашингтоні запровадили коменданську годину, яка діє з 18:00.

Під час сутичок загинуло чотири людини. На тлі цих подій Трамп у Твіттері закликав своїх прихильніків залишити Конгрес та діяти мирно. При цьому він все одно заявив, що вибори були сфальсифіковані, і перемогу у нього вкрали. Пізніше Твіттер видалив цей твіт Трампа і заблокував його акаунт на 12 годин.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь