Спецпроєкти

Анальний секс: наскільки (не)безпечним він є


Згідно зі статистикою, 36 відсотків жінок і 44 відсотки чоловіків повідомили, що мали анальний секс.

Для когось він є єдиним способом отримати оргазм. Хтось отримав перший негативний досвід та більше не пробував. А хтось мріє про такий досвід, але не знає, як до нього підступитися.

Сьогодні розповідаємо, які особливості має такий вид інтиму та наскільки небезпечним він є. 

Що потрібно знати перед анальним сексом

На відміну від піхви, анальний прохід не змащується самостійно

За комфортний секс та зволоження піхви відповідає бартолінова залоза – парний орган, розташований на внутрішній поверхні великих статевих губ. А от анальний прохід такої залози не має, тому проникнення без додаткової змазки може призвести до болю, кровотечі і появи тріщин.

Тканина у середині заднього проходу більш чутлива, ніж шкіра навколо нього

Тканини та шкіра навколо анального проходу є захисним бар’єром для кишківника. А от внутрішня тканина є набагато тоншою, тому може легко розірватися після сильного проникнення.  Це збільшує ймовірність передачі інфекцій, вірусів і бактерій. 

Як і піхва, анальний прохід має м’яз, який повинен розслабитися для зручного проникнення

Для комфортного анального сексу необхідно розслабити внутрішній сфінктер. Можна перед цим прийняти теплу ванну. Звісно, якщо ви сильно боїтеся і не відчуваєте готовність пробувати такий секс – краще це відкласти, адже є вірогідність, що розслабитися  не вдасться.

Анальний прохід  –  середовище, де живуть бактерії

Ви також можете заразитися ІПСШ під час анального сексу. Окрім цього, якщо ваш секс був незахищеним, ви можете переносити бактерії, які живуть у кишківнику (наприклад, кишкова паличка).

Незахищений вагінальний секс після анального може призвести до вагінальних та сечовивідних інфекцій.

Як робити правильно

Спочатку все обговоріть

Анальний секс не повинен бути несподіванкою, яка сталася з вами посеред статевого акту. Тут не може бути випадковостей та фраз «Ой, та просто пеніс не туди прослизнув».

Якщо вам цікаво спробувати та отримати новий досвід, то спершу поговоріть зі своїм партнером/-кою та дайте зрозуміти йому/їй, що це вас цікавить.

І якщо хтось із вас відмовиться експериментувати, то просто прийміть цей факт, адже це нормально.

Користуйтеся клізмою або сходіть у туалет

Для уникнення казусів перед анальним сексом можна скористатися клізмою, яка очистить ваш кишківник. Проте сексологи та проктологи застерігають, що використання клізми на постійній основі призводить до проблем зі здоров’ям. Тому краще просто сходити в туалет перед інтимом та не вживати їжу, яка розм’якшує кал (наприклад, чорнослив, персики, груші, горох, шпинат).

Зріжте нігті

Довгі нігті можуть порвати тонку та ніжну тканину заднього проходу, що може призвести до кровотечі, тому перед анальним сексом переконайтеся, що ваші нігті короткі та чисті.

Пробуйте повільно

Обов’язково дайте собі час для прелюдії. Не кваптеся. Це допоможе вам і вашому/-ій партнеру/-ці розслабитися та зробить цей досвід легшим та приємнішим. Анальний секс краще практикувати після довгого розігріву та в дуже збудженому стані.

Зупиняйтеся, якщо буде боляче

Не прагніть до повного проникнення пеніса з першого разу. Почніть проникнення з одного пальця, а потім поступово додавайте ще один/два (скільки знадобиться).  Іграшка також може бути хорошим варіантом. Наприклад, анальну пробку можна використовувати за декілька годин до статевого акту.

Поекспериментуйте з позами

Багато людей вважають, що доггі-стайл – це найкраща поза для анального сексу. Сексологи ж стверджують, що звичайна місіонерська також підходить. Головне – відрегулювати кут входу і контролювати глибину та темп проникнення.

Змазка є обов’язковою

Так, і це не обговорюється. Використовуйте велику кількість змазки, щоб зменшити ризик розривів тканин (слина, крем та масло не підходять). З латексними презервативами завжди використовуйте змазку на водній основі.

Ніколи не використовуйте змазки з анестетичною дією ті, що заморожують, охолоджують та обезболюють. Вони можуть притупити вашу чутливість, внаслідок чого ви можете не помітити, що інтенсивність і сила фрикцій призводять до травм та тріщин. Це стосується й алкоголю – він заглушує больові відчуття, тому перед сексом краще утриматися від нього.

Використовуйте та змінюйте презерватив

Використання презервативу зменшує ризик зараження ІПСШ та бактеріальних інфекцій. Отже, якщо ви займаєтесь анальним сексом з презервативом (а так і бажано робити щоразу), то перед вагінальним проникненням обов’язково його замініть на новий.

Якщо ж ви використовуєте руки або іграшку для проникнення, обов’язково ретельно помийте їх після анального сексу. 

Дбайте про гігієну

Навіть якщо ви користуєтесь клізмою та ретельно миєтесь перед сексом, мікроскопічні калові речовини все одно можуть потрапити на слизову оболонку та залишитись на шкірі/анальному проході. 

Після закінчення сексу прийміть теплий душ із милом. Відтак ви також можете скористатись кремом, щоб зволожити шкіру та уникнути тріщин.

Якщо у вас після анального сексу сталася кровотеча або ви помітили виразки або ущільнення навколо заднього проходу або виділення з нього, якомога швидше зверніться до лікаря.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь