Спецпроєкти

«Я досягаю оргазму 10 разів за пів години». Люди із мультиоргазмічністю розповідають про свій досвід


Якщо ви колись чули про людей, які досягають оргазму 5-10 разів за один статевий акт, то могли подумати, що вам навішали локшину на вуха. Звісно, є ті, хто прагнуть здаватися секс-гігантами та прибріхують. Однак множинні оргазми справді існують, і це явище називається мультиоргазмічністю.

З якими складнощами стикаються люди із мультиоргазмічністю, чи буває таке в чоловіків і чи можна цього навчитися розповідаємо в матеріалі.

Оксана

Досягати мультиоргазму я почала тільки після знайомства зі своїм чоловіком. У перші місяці ми займалися сексом дуже часто, іноді по п’ять разів на день. Самі розумієте – на початку стосунків ціла буря емоцій і відчуттів. Важливо, що ми двоє прагнули зробити одне одному приємне, чого не було в попередніх стосунках.

Користувалися вібратором, було дуже приємно, і з часом усередині мене якимось чином пробудилися чутливі рецептори та ділянки (не знаю, як це правильно назвати), і я почала відчувати мультиоргазм.

Як усе відбувається: спочатку я маю отримати один оргазм від стимуляції клітора, а потім ще, може, один коїтально (або ж вагінально, як це часто називають). І так від 5 до 10 разів. Можу кінчати багато разів протягом усього статевого акту – якщо він триває пів години, то досягаю оргазму щохвилини. Ну і, звичайно, важливо, щоб я була дуже розслабленою. 

Кажуть, що різних оргазмів не існує, але для мене це повна нісенітниця, тому що я відчуваю кліторальний і коїтальний абсолютно по-різному. Наприклад, коїтального оргазму я досягаю тільки в одній позі – місіонерській. По-іншому нічого не виходить.

Чоловіку моя мультиоргазмічність подобається. Ми виділяємо багато часу на процес і турбуємося, щоб обом було добре. Він каже, що під час мого множинного оргазму його відчуття зовсім інші, аніж від одиничного – усередині м’язи скорочуються інтенсивніше та частіше. 

Але чоловікам треба тренувати витримку, тому що від такого тиску всередині хочеться швидко кінчати. Наш секрет – завжди чітка схема під час сексу: стандартний набір попередніх ласк, спочатку кінчає він, потім я кліторально, і потім знову я від коїтусу. Його це не дратує, навпаки – каже, що я справжній скарб.

Тепер після пологів уже немає такого феєричного сексу, адже бракує часу та розслаблення, тому що є дитина, до якої постійно прислуховуєшся та зайвий раз не пікнеш. Тому поки що мультиоргазму немає, але чоловік дуже старається, щоб було як раніше.

Що таке мультиоргазмічність

Мультиоргазмічність – це здатність людини отримувати кілька оргазмів за короткий проміжок часу. Це той самий процес розрядки та вивільнення накопиченої енергії, але не за один оргазм, а за декілька. 

За статистикою, такою здатністю володіють від 8 до 15% жінок. Іноді вони пояснюють свої відчуття як низку безперервних оргазмів, які хвилею то накочуються, то віддаляються.

Явище пояснюється індивідуальними особливостями людини. У кожного/-ї з нас є рефрактерний період – час після отримання оргазму, протягом якого нервова і/або м’язова тканини перебувають у стані повного спокою і не-збудження. 

Більшості людей справді потрібна невелика павза для відновлення. Її тривалість залежить від стану здоров’я, віку людини, рівня її лібідо та гідратації. Загалом рефрактерний період може тривати до кількох днів. 

Зазвичай під час рефрактерного періоду чоловіки взагалі не збуджуються, а жінки, хоча і втрачають інтерес до сексу, фізично можуть вступати в сексуальний контакт.

У мультиоргазмічних людей цей період є дуже коротким – тобто за декілька хвилин чи секунд можна продовжити стимуляцію й отримати оргазм. 

Чоловіки з мультиоргазмічністю також здатні досягати кульмінації до п’яти разів за статевий акт, але це не свідчить про щоразову еякуляцію. Річ у тому, що оргазм – це частина сексуального досвіду, яка відбувається за дві-сім секунд до еякуляції. Цієї миті в чоловіка підвищується чутливість, пришвидшується дихання та серцебиття.

Еякуляція є завершальним етапом стимуляції й передбачає виділення сперми, а також активацію нейромедіаторів, які переводять тіло в режим відпочинку та відновлення.

Якщо цей період у чоловіка короткий, то він може досягати так званого сухого оргазму від стимуляції пеніса, простати або анального сфінктера та без викиду сперми.  

Деякі люди, які практикують тантричний секс, стверджують, що їхній оргазм може тривати значний проміжок часу, наприклад пів години. Такі твердження не є науково доведеними, однак якою б не була тривалість, ці люди досягають тільки одного оргазму. Множинні ж оргазми – це зовсім інше.

Катерина

Коли в мене відбувається серія оргазмів, то кожен за силою трохи слабший, аніж попередній. Я не заспокоюся, доки не відчуватиму повне розслаблення та вивільнення енергії. 

Мій чоловік спочатку дуже хвилювався через це. Йому здавалося, що його не вистачає і він міг би зробити секс довшим і кращим, але його пеніс ніби вирішує все сам. Та ми знайшли рішення: задовольнити мене після того, як кінчив він, можна й за допомогою пальців, язика або іграшки. 

Хочеться, щоб чоловіки не хвилювалися про це, а жінки не засмучувалися та допомагали партнеру/-ці зрозуміти свої потреби.

За даними Міжнародного товариства сексуальної медицини, більшість жінок можуть досягати мультиоргазму, але їхня кількість значно відрізняється в дослідженнях. Наприклад, в опитуванні 2007 року 15% жінок заявили, що відчували коли-небудь численні оргазми за короткий проміжок часу. В опитуванні 2016 року це число становило вже 46%.

Такі різні результати пов’язані з неправильним розумінням терміна мультиоргазмічности. Здатність відчувати декілька оргазмів поспіль відрізняється від мультиоргазмічности. Звичайна жінка може отримувати кілька оргазмів за добу або навіть годину, але це ще не ознака мультиоргазмічности. Таке може відбуватися за накопичення напруги, під час овуляції або в пікові періоди відчуттів.  Також здатність отримувати кілька оргазмів залежить від віку, розуміння власних еротичних смаків і вподобань, рівня статевої конституції та лібідо. 

Юлія

Така здатність з’явилася в мене десь років зо три тому, коли після одиночного оргазму мені захотілося ще. Протягом багатьох років я намагалася пізнати себе краще та правильно розуміти свої бажання та смаки. 

На кількість та яскравість відчуттів під час кульмінації впливає все: і думки, і день циклу, і розслабленість.

Зараз під час заняття сексом (у мене це в середньому близько пів години годину) можу відчувати від трьох до десяти оргазмів. Після кожного з них є відчуття повної задоволености й релаксу. Між оргазмами даю собі кілька хвилин на відпочинок, а потім знову входжу в процес. 

За яскравістю відчуттів перші три оргазми однаково яскраві й більш тривалі. Після четвертого все йде на спад, але я все одно отримую задоволення. 

Чи можливо цього навчитися

У мережі є багато порад, які нібито допомагають навчитися мультиоргазмічности. Однак мусимо розчарувати: така властивість є вродженою та не тренується жодними вправами. Мультиоргазмічні люди від природи просто потребують для зняття сексуальної напруги відчувати серію оргазмів, а не один. 

Сексологи проводять аналогію: це як їсти торт шматочками та відчути насичення тільки після багатьох маленьких порцій.

Світлана

Колишньому та нинішньому чоловікам дуже подобається така моя дивовижна властивість, а мене вона дуже виснажує. Я відчуваю оргазм за оргазмом, здається, що він ніяк не закінчується, я все кінчаю та кінчаю навіть від легкого дотику. У результаті завжди сама говорю «стоп» і зупиняю процес.  Це схоже на відчуття дуже сильного насичення, якби я переїла багато солодкого. 

Тобто, як би ви не хотіли, спроба випробувати ще один оргазм, коли ваш організм ще не відновився, може призвести до болю та дискомфорту. Справді, сексуальна стимуляція в рефрактерний період може бути неприємною і навіть болючою, оскільки статеві органи стають тимчасово гіперчутливими. 

Іноді це може мати навіть фізичні наслідки – від тривалого та надмірного тертя статевих органів у людини можуть виникнути синці

Сексологи стверджують, що досягти кількох оргазмів за один статевий акт цілком можливо. Ось декілька важливих порад:

Розмовляйте. Спілкування про ваші вподобання можуть зробити кожну вашу кульмінацію більш приємною та яскравішою. Це допоможе вам познайомитися ближче із власним тілом і тілом партнера, і ви зрозумієте, як воно реагує на різну стимуляцію.

Зосередьтеся на своєму диханні. Деякі люди несвідомо затримують дихання під час оргазму та притупляють відчуття. Тому протягом усього сексу звертайте увагу на те, як ви дихаєте.

Пригальмуйте та займайтеся сексом трохи довше. Дослідження показує, що секс тривалістю понад 15 хвилин збільшує шанси на отримання кількох оргазмів.

Використовуйте різні види сексуальної стимуляції. Статевий акт не єдиний спосіб зайнятися сексом і досягти оргазму. Деякі люди виявляють, що їм легше досягти кількох оргазмів за допомогою чужої допомоги, оскільки їм важко продовжувати стимуляцію самостійно після одного оргазму.

Уповільніть або змініть стимуляцію. Це може подовжити ваш секс і зробити відчуття під час оргазму яскравішими.  

Використовуйте секс-іграшки. Близько половини жінок, які використовують іграшки, відчувають декілька оргазмів під час статевого акту. Вібратор, наприклад, допомагає досягти й підтримувати досить високий рівень стимуляції.

Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь