Спецпроєкти

Усі пісні про кохання: святковий плейлист редакції bit.ua


Любіть, будьте коханими і нехай вам у цьому допомагає музика. Ми склали плейлист, зібравши найкращі пісні про кохання (на нашу думку). Без «My Heart Will Go On», «I Will Always Love You» та інших банальностей.

Пісні про кохання

Почнемо з гарних пісень про кохання, які запали нам прямо в душу і розбили серце.

Daniel Johnston – Some Things Last a Long Time

«True Love Will Find You in the End» Джонстона, в якій цей герцог смутку обіцяє всім щасливий результат, набагато більше підходить. Але ми вирішили взяти замість неї Some Things Last a Long Time. Ця пісня про кохання менш оптимістична, але вона точніше описує, на що схоже кохання. У кохання немає терміну придатності, часто кохання не розуміє відмову, не приймає закінчення та живе – іноді всупереч усьому.

The Cure – Pictures of You

Дуже важко було зупинитися лише на одній пісні The Cure.

Пісня про кохання «Pictures of You» була обрана хоча б тому, що її знаменитий вступ на 2 хвилини – це і є те саме почуття, що стало темою плейлиста. Будь-яка людина, почувши цей вступ, одразу зрозуміє, що це романтична пісня про кохання, і йому не потрібні слова. Та й навіщо ці слова потрібні, якщо пам’ять і так підтягне потрібні спогади. Всі ці вуличні прогулянки, коли серце вилітає з грудей, але доводиться (поки що) тримати себе в руках і щось говорити. Почуття першого поцілунку, нервового і довгоочікуваного зсередини. Образи коханої людини, що мокне під дощем, застрягли в пам’яті назавжди.

The Beatles – Real Love

Знову ж таки, на місце «Real Love» можна було б узяти абсолютно будь-яку пісню The Beatles – все так чи інакше це гарні пісні про кохання. «Real Love» повідомляє нам про те почуття, коли вже пройшов не через одні стосунки, вийшов звідти пошарпаним і цинічним, думав, що все знаєш про кохання. Але потім щось таке відбувається – і не вписується в жодну з попередніх схем. Чи не залишає тобі шансів взагалі. Це і є Real Love.

Сумні пісні про кохання

Pet Shop Boys – Rent

Страшно недооцінена сучасністю група підходить до питання відносин з економічних позицій («I love you / you pay my rent») – і виходить геніальна поп-пісня, вільна для багатьох трактувань. У якомусь сенсі «Rent» – про той тип парочок, у яких хтось один, що називається, є здобувачем та годувальником, а також оплачує всю оренду та комуналку. А інша людина перебуває в її тіні, але її безамбіційна роль цілком влаштовує.

Bright Eyes – First Day of My Life

Початок кохання іноді справді схожий на перший день нового життя, в якому все по-іншому. І ти поступово освоюєшся в цьому житті: вчишся говорити, бачити світ і ділити почуття на двох.

Elliott Smith – Say Yes

Пісня про деструктивний період «стосунків на одну ніч», який для Еліотта Сміта обертається шляхом прийняття самого себе. Іноді це дійсно важко: навчитися цінувати себе і любити по-справжньому, не впадаючи в цьому плані в залежність від людини, яка поруч з тобою.

Пісні про кохання англійською

Згадуємо пісні про кохання англійською, які хочеться переслуховувати.

The Knife – Heartbeats

Іноді стосунки починаються настільки стрімко і бурхливо, що вже через два дні (дві ночі) розумієш, як міцно влип/-ла. І саме про це ця іноземна пісня про кохання.

Bloc Party – This Modern Love

Ідеальна пісня про кохання про найтендітніший етап відносин, коли ви тільки починаєте впізнавати один одного. Коли комусь все ще трохи ніяково, а хтось уже зрозумів, до чого йде, але злякався «чогось серйозного». Найголовніше в таких ситуаціях – говорити відверто і в жодному разі не соромитися своїх думок, бажань і страхів.

Slowdive – Crazy For You

Замість слів у цій гарній пісні про кохання англійською тут лише один нескінченно повторюваний рядок, але сам характер пісні добре зображує, на що схоже божевільне і сильне кохання. Кохання, що стирає будь-які межі та умовності, перетворює нас на придурків, які роблять дивні вчинки.

Patti Smith – Because the Night

Приспів цієї пісні вирізьблений у кожного з нас на серці. Та й загалом рядки цієї пісні – відповідь на будь-які можливі сумніви, на всі ці дурні «але…». «Bеcаuse night belongs to lovers».

David Bowie – Heroes

Вибачте, сльози та кому в горлі заважають написати щось про цю пісню. «I can remember / Standing by the wall / And the guns / Shot above our heads / And we kissed / As though nothing could fall».

Пісні про нерозділене кохання

The Beach Boys – God Only Knows

Що всі ці люди мають на увазі під фразою «жити без тебе не можу»? Знає, напевно, лише гурт The Beach Boys.

Duran Duran – Come Undone

Ця пісня про неможливе кохання, яке багато хто з нас чув і досі чує по радіо, чомусь найчастіше навіює хворобливі спогади про незакриті гештальти та втрачені можливості. Але в самому серці пісні прихований рецепт від усіх душевних мук: «Hey child / Stay wild».

Sade – Your Love Is King

Ну хіба можна пручатися, коли співає королева love buzz?

Everything But The Girl – Missing

Діти 90-х добре пам’ятають цю пісню про нерозділене кохання, яке потім перетворилося на сировину для безлічі бездарних дискотечних реміксів, під які проходила важлива частина наших наївних підліткових романів. Але тоді точно любилося і сумувалося по-справжньому.

Старі пісні про кохання

Згадуємо класику – ретро-пісні про кохання, під які ностальгуєш.

Bjork – Hyperballad

«All is full of love». Без любові людський організм засихає і в’яне, хто б що не говорив про самодостатність та інші збочення. Пісня про старе кохання, яке ми ставимо на репіт.

Sinead O’Connor – Nothing Compares 2 U

Плачемо всією редакцією. Пропонуємо зробити вам те саме і потанцювати (нехай і в офісі).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь