Спецпроєкти

Новий тренд: у TikTok користувачі масово відписуються від знаменитостей


Джина Болонья запустила тренд у TikTok, який закликає відписуватися від знаменитостей із мільйонами фоловерів.

Про це повідомляє Dazed.

Що відбувається?

Тренд почав набирати популярности, коли відбулася історія з GameStop. Якщо коротко, користувачі Reddit підняли акції компанії GameStop на 700%, коли оголосили про її продаж.

Суть тренду в TikTok — відписатися від знаменитостей із мільйонами фоловерів, а також від великих брендів. Мета — показати, що влада перебуває в руках простих людей і саме вони допомагають інфлюєнсерам заробляти в соціальних мережах. 

«Я спустилася в кролячу нору, я знаю про ринкові акції та про те, що багаті люди в паніці, а бідні на кшталт нас думають: «Що ж, це досить круто». Хочете налякати їх ще більше? Раніше я працювала у сфері маркетингу і знаю, як багато люди на зразок Кайлі Дженнер заробляють на підписниках у соціальних мережах. Відпишіться від них. Відпишіться від них усіх», — каже Джина Болонья, яка запустила тренд у TikTok.

Засновниця тренду пропонує не дивитися контенту блогерів-мільйонників кілька місяців і спостерігати за тим, як «усе горить».

У Dazed зазначають, що тренд не призведе до значних збитків для компаній чи блогерів, але ця ситуація чудово ілюструє, що в суспільстві наростає обурення соціальною нерівністю.

Раніше ми розповідали, що Twitter надав «офіційний» статус профілю російського МЗС в окупованому Криму. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь