Спецпроєкти

ОАЕ та Україна підписали меморандум щодо інвестицій в економіку


Україна та Об’єднані Арабські Емірати підписали меморандуми й контракти щодо інвестицій у різні галузі економіки.

Про це повідомляє Офіс президента. 

Що це означає?

У межах офіційного візиту президента України в ОАЕ українська делегація підписала низку меморандумів і контрактів на загальну суму від 3 млрд доларів.

Зокрема, Фонд державного майна України підписав меморандум із державним інвестиційним фондом ОАЕ Mubadala. Це дасть змогу залучати ОАЕ до програми приватної державної власності в Україні.

«На всіх міжнародних зустрічах я закликаю інвестувати в Україну. Наша держава має величезний потенціал: геополітичне положення, природні ресурси, освічені люди. Саме зараз час реалізовувати цей потенціал і створювати сильну економіку», – зазначив Володимир Зеленський.

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум із компанією INTELMAX Management Consulting. Угода передбачає створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom.

18 українських приватних компаній, зокрема «Інтерпайп», Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, також підписали меморандуми із державним інвестфондом Mubadala.

Підписали також документи в галузі оборони, зокрема щодо побудови спільних заходів за межами України. І в аграрній галузі, що передбачає появу агрохабу і трейдингової компанії для регулювання продовольчої безпеки.

Раніше ми розповідали, що в ОАЕ створять міжнародний «космічний суд» для регуляції суперечок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь