Спецпроєкти

Постачальник вакцин від COVID-19 перепросив за затримку поставок


Інститут сироватки Індії (SII) – найбільший у світі виробник вакцин – просить вибачення в іноземних урядів, які очікують на поставки щеплень від COVID-19. 

Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Що відбувається?

Інститут сироватки Індії виробляє вакцину Оксфордського університету AstraZeneca від COVID-19. Одну з них Індія використовує для вакцинації близько 300 мільйонів осіб у межах національної кампанії.

«Я смиренно прошу вас виявити терпіння», — сказав генеральний директор SII Адар Пунавалла у своєму Twitter. 

Також він додав, що затримання поставок пов’язано з пріоритетністю поставок на потреби самої Індії. 

Відвантаження поїхав контролювати особисто міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, Україна скоро отримає 500 тис. доз, які буде розподілено по регіонах.

https://fb.watch/3PmxzOBKMp/

«Нині вакцина транспортується до Мумбая. Далі – довгий шлях вантажним літаком із зупинкою в Стамбулі, і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин», ─ пояснив Максим Степанов.

Раніше ми розповідали, що в партії «Слуга народу» планують відставку очільника МОЗ Максима Степанова в разі, якщо кампанія з вакцинації проти COVID-19 провалиться. За попереднім планом вакцинація проти COVID-19 мала розпочатися 15 лютого. Проте згодом дату змінили на 21 лютого.

19 лютого Максим Степанов вилетів до Індії на перемовини із Serum Institute of India щодо поставок вакцин AstraZeneca та NovaVax в Україну.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь