Спецпроєкти

Британця змусили знести свій замок у Франції вартістю 64 мільйони доларів


Верховний суд Франції зобов’язав британського забудовника Патріка Дітера знести свій замок у Ґрассі вартістю 64 мільйони доларів через те, що він не отримав дозволу на будівництво.

Про це повідомляє Insider. 

Що відбувається?

Патрік Дітера побудував свій замок у Ґрассі на території лісової зони, що охороняється. Загальна площа будівель «Шато Дітера» – 3 тисячі квадратних метрів. Замок будували 11 років. Нині там живуть мільйонер і його дружина. Частину замку вони облаштували як готель. Тут є 18 люксів, які можуть вмістити 36 гостей.

У замку є кілька лаундж-зон, бібліотека, камін XV століття і льох із винним залом. На території – два вертолітних майданчики, басейн та італійський сад. Протягом довгих років сусіди скаржилися на шум у замку – там встановлено ​​аудіосистему зі 132 динаміків. На вечірці в замку іноді збиралося до двох тисяч гостей.

І що далі?

Патріка Дітера оштрафували на 550 тисяч доларів і призначили 600 доларів за кожен день прострочення знесення. Дедлайн, коли Патрік повинен знести замок, – червень 2022 року.

Адвокат Дітера натякнув, що планує звернутися до Європейського суду з прав людини. На це член міської ради Ґрасса Поль Езьєр відреагував так:

«Це смішно. Ніхто не порушував права Патріка Дітера. Його права враховувалися на кожному етапі цього юридичного шляху». 

Раніше ми розповідали, що будинок із фільму «Мовчання ягнят» продали на аукціоні. З нього зроблять музей. 

Будинок Буффало Біла з фільму «Мовчання ягнят» продали за 290 тисяч доларів американцю Крісові Ровену. Новий власник уже поділився грандіозними планами про майбутнє легендарного будинку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь