Спецпроєкти

Дослідження: скільки відсотків українців підтримують впровадження «жорсткого» карантину


Соціологічної група «Рейтинг» провела опитування серед українців, чи підтримують вони «жорсткий» локдаун в Україні.

Результати опитування опубліковані на сайті.

Чи підтримують українці «жорсткий» карантин?

У дослідженні взяли участь 2500 респондентів віком від 18 років. Опитування проводили методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера з 23 до 24 березня 2021 року.

Кількість тих, хто підтримує, що захворюваність на COVID-19 зростає, різко збільшилася. Станом на сьогодні 68% опитаних вважають, що ситуація погіршується. Тоді як на початку березня їх кількість дорівнювала 37%. 22% респондентів думають, що кількість захворювання не змінилася, а 5% кажуть, що зменшилася.

Підтримують впровадження «жорсткого» карантину у випадку, якщо рівень захворюваності на COVID-19 зростатиме, 61% респондентів, 37% – протилежної думки. На початку березня підтримували жорсткіші методи 56%.

За запровадження «жорсткого» карантину в кожному регіоні окремо проголосувало 68% опитаних. За локдаун на всій території України – 26%.

Станом на сьогодні зафіксовано 18 132 нових випадків COVID-19 в Україні. Це український антирекорд за весь час пандемії.

Раніше ми розповідали, чому українці не хочуть вакцинуватися проти COVID-19. 59% опитаних постійно стежать за новинами про COVID-19 і тільки 7% не цікавляться ними. Водночас 71% вважають, що коронавірус створили штучно, а 19% переконані, що він виник природним шляхом.

Щодо вакцинації, то серед опитаних лише 37% є лояльними до проведення щеплення від COVID-19, 41% критикують вакцину, решта ставиться нейтрально.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь