Спецпроєкти

Косметична компанія прибере з описів своїх продуктів слово «нормальний»: що це означає?


Компанія Unilever, яка є виробником косметики Dove, оголосила, що вона прибере з описів своїх продуктів слово «нормальний» і заборонить понаднормове редагування фотографій моделей, що показують ефект від їхньої косметики.

Про це повідомляє BBC.

Чого стосуватимуться зміни?

Компанія Unilever планує прибрати слово «нормальний» із 200 своїх продуктів. Також вони заборонять редагувати форми, розміри, пропорції та колір шкіри на фотографіях моделей чи зірок, що рекламують їхню продукцію. Ця заборона діятиме й на фотографії в соціальних мережах.

Слово «нормальний» в описах косметики зазвичай використовується на етикетках шампунів, кондиціонерів і засобів для особистої гігієни. Наприклад, типове формулювання звучить так: «для нормальної або жирної шкіри».

«Ми знаємо, що видалення «нормального» з наших продуктів й упакування не розв’яже проблеми само собою, але це важливий крок уперед», — сказав президент компанії Санні Джайн.

Ці зміни планують ввести до 2022 року.

Також у компанії заявили, що більше залучатимуть у рекламу своєї продукції людей «із недосить представлених груп» і використовуватимуть більше натуральних інгредієнтів.

Раніше ми розповідали, що в Мехіко під час Маршу жінок відбулися сутички з поліцією. Учасниці Маршу жінок у Мехіко закликали уряд звернути увагу на насильство проти жінок і феміцид. Перед початком маршу поліція обгородила площу, де він проходив. На цій імпровізованій стіні учасниці написали імена жертв феміциду.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь