Спецпроєкти

У штаті Нью-Йорк легалізують рекреаційну марихуану: скільки канабісу дозволять зберігати


У штаті Нью-Йорк планують легалізувати рекреаційну марихуану для людей від 21 року.

Про це повідомляє NBC.

Що буде дозволено?

Відповідний законопроєкт, який легалізує канабіс у штаті, мають ухвалити наступного тижня.

Якщо законопроєкт вступить у силу, у штаті людям від 21 року дозволять зберігати близько 90 грамів канабісу. Також вирощувати марихуану можна буде самостійно, до шести рослин на особу, а на сім’ю їх кількість збільшується до 12 одиниць.

За законопроєктом передбачається створення відповідного органу, який регулюватиме, контролюватиме ринок канабісу, а також видаватиме ліцензії для виробників і дистриб’юторів. Очікується, що податок на продаж канабісу складе 13%. До нього додається податок на утримання тетрагідроканабінолу, розмір якого варіюватиметься.

«Я дуже пишаюся тим, що нарешті у нас є законопроєкт про легалізацію канабісу для дорослих, створений таким чином, щоб передувати расовій справедливості, одночасно балансуючи безпеку та економічне зростання, заохочуючи нові малі підприємства та суттєво зменшуючи нелегальний ринок», ─ зазначив сенатор Ліз Крюгер.

Раніше ми розповідали, що нижня палата парламенту Мексики ухвалила закон, що легалізує марихуану. Це третя країна у світі, до ухвалила таке рішення.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь