Спецпроєкти

З’явився додаток, який розпізнає deepfake фото чи відео за допомогою штучного інтелекту


Розробники Корейського провідного науково-технологічного інституту (KAIST) створили додаток, який розпізнає фото чи відео, що підробили за допомогою технології deepfake.

Про це пише Yonhap.

Як працює цей додаток?

За допомогою технології Deepfake існуючі відео чи фото накладають на початкові відео чи фото за допомогою штучного інтелекту. Корейський додаток може точно розпізнати підроблене фото чи відео.

Функція працює на основі штучного інтелекту.

KaiCatch ― це перший подібний додаток у Південній Кореї. Розробники переконані, що застосунок сприятиме боротьбі з поширенням дезінформації та захистить людей від кібербулінгу.

Послуга розпізнавання одного фото чи відео у додатку вартуватиме більше півтора долара.

KaiCatch зараз доступний лише для Android корейською мовою, але команда розробників планує випустити версію для iOS, а також підтримку іншими мовами, включаючи англійську, китайську та японську. Також розробники додають, що застосунок планують оновлювати, щоб він міг розпізнавати нові технології deepfake.

Раніше ми розповідали, що в Україні запустили додаток Cittart, який допомагатиме митцям і мисткиням продавати свої роботи онлайн.

Розробники називають додаток Cittart маркетплейсом для митців, мисткинь і поціновувачів сучасного мистецтва. У застосунку митці можуть виставляти для ознайомлення і продажу свої роботи.

За даними видання yabl.ua, проєкт вже підтримали і розмістили свої роботи відомі українські і світові художники і художниці: Олег Тістол, Олександр Ройтбурдт, Юрій Соломко, Миколай Маценко, Володимир Кочмар, Юрій Пікуль, Роман Михайлов, Apl315, Waone Interesni Kazki, Ксенія Гнилицька, Юлія Беляєва, Ніна Мурашкіна, Анастасия Поддерев’янська, Руслан Тремба, Андрій Блудов, Юрій Денисенков, Микита Цой, Алла Волобуєва, Назар Симотюк та Андрій Роік.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь