Спецпроєкти

5 книг біографій найвпливовіших людей зі світу диджиталу й технологій

Напевне, немає людини, яка не чула б девізу «ставати кращою версією себе». І поки хтось думає, як це зробити, інші – діють. Одним із «чарівних пенделів» до того, щоб почати змінюватися, творити, пробиватися, може стати приклад когось, хто вже цей шлях пройшов.
У світі диджиталу й технологій – суцільні блакитні океани. І ті, хто створює щось нове, задає тренди й ламає шаблони, – стають відомими далеко за межами своєї батьківщини. Про тих, хто зміг, – наша добірка книг-біографій.

«Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple», автор Волтер Айзексон
Steve Jobs: The Exclusive Biography: Isaacson, Walter

Це перша та єдина офіційна біографія американського підприємця, винахідника і CEO корпорації Apple Inc. Стіва Джобса. В основі книги – понад сорок інтерв’ю з Джобсом, які автор провів протягом двох років. Окрім сповіді самого Джобса, у книзі містяться також інтерв’ю з родичами, друзями, колегами та навіть ворогами й конкурентами Джобса.

Життя Стіва Джобса було насичене, повне злетів і падінь, і Волтер Айзексон зумів передати ці захопливі пригоди. І розповісти історію феноменальної людини, яка об’єднала творчість із технологією та створила справжню революцію в багатьох галузях.

Книжка є в українському перекладі.

 

«Тім Кук. СЕО, що вивів Apple на новий рівень», автор Ліендер Кені
Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level: Leander Kahney

Після біографії Стіва Джобса не можна не згадати про ще одну легендарну людину – Тіма Кука, який після смерти Джобса, всупереч прогнозам про те, що тепер корпорація Apple приречена, зумів не тільки зберегти її, а й збільшити прибутки.

Тім Кук завжди був у тіні й досі вважається досить загадковою особистістю. Книга розповідає про Тіма, про те, чому Джобс обрав наступником саме його, і в чому полягає феномен Тіма Кука.

Книжка також є в українському перекладі.

“Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє”, автор Ешлі Венс
Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future: Ashlee Vance

Про Маска не говорить хіба лінивий, але мало хто досліджував його біографію ретельно. Журналіст Ешлі Венс провів близько 50 годин бесід з Ілоном, а також опитав близько 300 його колег і партнерів, щоб написати портрет цієї видатної особистости.

У книзі викладено біографію «Ніколи Тесли ХХІ століття», підприємця, який створив SpaceX і Tesla Motors, стояв біля джерел сучасної платіжної системи PayPal і про якого говорить увесь світ.

Книжка є в українському перекладі.

«Втрачаючи невинність»: Автобіографія, Річард Бренсон
Losing My Virginity: How I Survived, Had Fun, and Made a Fortune Doing Business My Way, Richard Branson

Річард Бренсон – знаменитість, англійський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, одна з компаній якого розробляє літак для космічного туризму. На відміну від своїх більш скромних колег, Бренсон має кілька книжок власного авторства. «Втрачаючи невинність» – автобіографія, у якій Річард Бренсон захопливо і з гумором розповідає свою історію. Те, як починав шлях у бізнесі, яким було становлення, з якими проблемами та перемогами йому довелося стикатися в житті.

Книгу можна знайти в оригіналі або ж із російським перекладом.

«Продається все. Джефф Безос та ера Amazon», автор Бред Стоун
The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon, Brad Stone

Це водночас і біографія Джеффа Безоса – підприємця, найбагатшої людини світу (станом на 2018 рік), засновника компанії Amazon, і біографія цієї самої компанії. Автор дізнається секрет успіху одного з найвидатніших бізнес-лідерів сучасности, який одним із перших побачив необмежені можливості інтернету.

Бред Стоун поспілкувався із сотнями колишніх і теперішніх працівників Amazon, з рідними та друзями Джеффа Безоса. І написав незвичну біографію людини та компанії, яка назавжди змінила світ
Книжка є в українському перекладі (нині немає в наявності, тому можна знайти переклад російською).

Бонус:
Також ми не можемо оминути увагою біографію Марка Цукерберґа, яку можна знайти тільки в оригіналі англійською мовою – Mark Zuckerberg: A Biography of the Controversial Billionaire by Austin Mathis. Історія Марка, який у 20 років створив першу версію соцплатформи для спілкування Facebook, справді захоплює. У книзі описуються не тільки злети, а й більш «темна сторона» – проблеми, з якими стикається Facebook і Марк особисто.

Іще одна історія, яку можна почитати тільки в оригіналі, – Larry Page and Sergey Brin: Biography of the Secretive Google Billionaires Paperback by Austin Mathis. Вона розповідає про Ларрі Пейджа та Сергія Бріна, засновників імперії Google. Допомагає дізнатися про їхню роль у заснуванні Google та шлях компанії до всесвітньої відомости.

Крім того, радимо також почитати біографії видатних людей диджитал-світу, про яких поки що не написали книжок: американського підприємця українського походження, співзасновника та головного інженера PayPal Максиміліана Левчина, підприємця й засновника TikTok Чжана Імінга, а також програміста та співзасновника Instagram Кевіна Сістрома.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь