Спецпроєкти

«Дизель шоу» погрожує судом «Телебаченню Торонто»: розповідаємо, що сталося


Представники «Дизель шоу» можуть подати до суду на «Телебачення Торонто».

Про це повідомили на сторінці ТТ у Facebook.

Подробиці

Позавчора «Телебачення Торонто» презентувало новий випуск. У ньому був, зокрема, критичний сюжет про «Дизель шоу».

Ведучі ТТ розкритикували гумористичну передачу за «антивакцинаторську позицію». У випуску були фрагменти з передачі для наочности.

За словами представників «Телебачення Торонто», від них вимагають видалення сюжету через використання фрагментів шоу без згоди його авторів.

У претензії-вимозі від «Дизель Студіо» сказано, що критичний сюжет від Телебачення Торонто вони вважають «кричущим порушенням авторських прав та інтелектуальної власності» та погрожують «у разі повної або часткової відмови в задоволенні вимог» звернутися з позовом до суду.

У дописі ТТ зазначили, що використання фрагментів чужих авторських прав без попереднього дозволу дозволяє 21-ша стаття Закону України про авторське та суміжні права.

«Допускається використання цитат (коротких уривків) з опублікованих творів в обсязі, виправданому поставленою метою, в тому числі цитування статей з газет і журналів у формі оглядів преси, якщо воно зумовлено критичним, полемічним, науковим або інформаційним характером твору, до якого цитати включаються; вільне використання цитат у формі коротких уривків з виступів і творів, включених до фонограми (відеограми) або програми мовлення», – йдеться у законі.

Видаляти фрагмент «Телебачення Торонто» не збирається й додає, що «Дизель шоу», на їхню думку, має «попросити вибачення перед власною авдиторією та всією країною за антивакцинаторську маячню, яку вони поширюють на мільйонну авдиторію».

«Зі свого боку Телебачення Торонто вбачає у таких погрозах спроби цензури у відповідь на обґрунтовану критику. Тема вакцинації є однією з найбільш актуальних на сьогодні, а антивакцинаторські меседжі – дуже шкідливими для суспільства. Ми переконані, що закон на нашій стороні, а цензурі не місце в українському інформаційному просторі», – йдеться в коментарі від PR-cлужби ТТ.

Поки що офіційних коментарів від представників «Дизель шоу» немає.

Раніше ми писали про конфлікт між Тайлером Андерсоном, більш відомим як Geek Journal, і каналом 1+1. Конфлікт також був пов’язаний із використанням фрагментів і суперечкою щодо авторських прав. Детальний розбір почитати можна за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь