Спецпроєкти

Статистика: скільки закладів в Україні закрилися через весняний локдаун


Весняний локдаун погіршив ситуацію в ресторанній сфері. Через запроваджені карантинні норми закрилися 14% ресторанів у Києві, Львові та Одесі.

Цю статистику надає сервіс відкритих даних Opendatabot.

Деталі

У «червоній» зоні всі заклади харчування під час карантину працювали тільки навинос. Через це їхні прибутки значно впали: обіг ресторанів, які працюють, знизився на 12%.

Частина закладів, як ми зазначали вище, не змогли відновитися й закрилися. Утім, є деякі ресторани, які змогли відкритися повторно, та їх усього лише 2%.

За даними аналітичного центру «Ресторани України», протягом останнього року в Україні припинили існувати близько 4 тисячі заклади харчування.

Ми вже писали великий матеріал про кризу, яку через локдаун переживає український ресторанний бізнес. Кожен 20-й українець працевлаштований саме в ресторанній сфері, і багатьом довелося шукати нову роботу. Через локдаун власники закладів змушені були скоротити частину персоналу або зменшити їм зарплати.

Також ми розповідали історію про поліціянта, який брав хабарі за «дозвіл» працювати ресторанам у локдаун. Він обіцяв не штрафувати й не перешкоджати роботі тим, хто йому заплатить. За свої послуги поліціянт брав від 5 до 20 тисяч гривень за тиждень роботи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь