Спецпроєкти

Комунальники просять мера підвищити ціни на проїзд до понад 20 гривень. Яка ситуація з транспортом у столиці?


Комунальні підприємства «Київський метрополітен» і «Київпастранс» звернулися до Київради та мера столиці Віталія Кличка з проханням підвищити тарифи на проїзд.

Про це пишуть на Facebook-сторінці «Київського метрополітену».

Що відбувається?

Перевізники зазначають, що через пандемію потік пасажирів зменшився, що призвело до менших доходів і загрожує тим, що компанії не виплатять зарплати своїм співробітникам.

У «Київському метрополітені» додають, що нині потребують 1,5 мільярда гривень для розв’язання ситуації.

«Минулий рік підприємство закінчило зі збитком в 1 мільярд 175 мільйонів гривень. За прогнозами фінансистів, цього року очікується збиток у 3 мільярди 421 мільйон гривень», — додають у метрополітені.

Згодом метрополітен планує перевести трьох тисяч співробітників на чотириденний робочий день.

Колективи Київського метрополітену та Київпастранс / Kyivpastrans звернулися до Київської міської ради з вимогою…

Posted by КП "Київський метрополітен" on Wednesday, May 12, 2021

За підрахунками перевізників, собівартість проїзду у 2021 році становить 20,04 гривні, а економічно обґрунтований тариф — 21,05 гривні.

У «Київпастрансі» вважають економічно обґрунтованою вартістю проїзду 25,18 гривні — наземним транспортом, 78,90 гривні — міською електричкою. Також там просять виділити 2,477 мільярда гривень, здебільшого на послуги з перевезення наземним транспортом.

Підприємства попереджають уряд, що не розв’язання цього питання призведе до вимкнення електроенергії, затримання зарплати, скорочення робітників. Це може бути справжнім транспортним колапсом. 

Раніше ми розповідали, що головний санітарний лікар уточнив заяву уряду про вакцинацію проти COVID-19 всіх охочих на вихідних.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь