Спецпроєкти

У підручнику для 10 класу надрукували посилання на сайт із порнографічним контентом


У підручнику з української мови для десятикласників надрукували посилання, за яким сайт із порнографічним контентом. На лінк звернув увагу користувач TikTok toxacheep.

Подробиці

Посилання на сайт із порноконтентом опублікували в підручнику 2018 року «Українська мова. 10 клас» Олександра Авраменка.

На 189-й сторінці можна побачити лінк на сайт Новомиргородської РДА, який у вересні 2020-го змінили на порносайт. За словами самого Авраменка, «цей новоспечений інтернет-ресурс для дорослих залишив собі назву колишнього офіційного сайту Новомиргорода».

В архіві нинішнього порносайту справді містяться новини про Новомиргород.

Олександр Авраменко додає, що видавництво «Грамота» вже звернулося до Кіберполіції України з проханням заблокувати сайт із порнографічним контентом. Представники поліції пообіцяли розглянути звернення протягом десяти днів.

Також схожий запит було надіслано до департаменту швидкого реагування.

Раніше ми писали про критику підручників для 8 класу. У навчальних посібниках знайшли численні сутнісні та фактологічні наукові помилки.

«Підручники тлумачать історію освоєння Степової України в руслі концепції «Новоросія», а підручник 80802 ще й порівнює українців XVII століття з первісною людиною. Обидва підходи неприпустимі», — йдеться в заяві Інституту модернізації змісту освіти.

Ще один недавній скандал, пов’язаний із підручниками, стосується «Основ здоров’я» для 8 класу. У підручнику зазначається, що короткою спідницею або необачною поведінкою можна спровокувати злочинця на зґвалтування. На неприпустимий зміст шкільного посібника звернула увагу депутатка Ірина Совсун.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь