Спецпроєкти

УАФ затвердила футбольний статус гасла «Слава Україні – Героям слава»


Члени виконкому УАФ одноголосно затвердили гасла «Слава Україні» і «Героям слава» як футбольний символ держави.

«Щойно Виконком УАФ одноголосно – 45 членів «за» – підтримав мою пропозицію та затвердив футбольні символи України. Відтепер разом із малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом «Ukraine» на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені та в матчах національних збірних можна використовувати великий герб – карта України з Тризубом у центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел «Слава Україні!» і «Героям слава!», які вже багато років є привітаннями для мільйонів наших вболівальників у рідній країні та в усьому світі. На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містить у собі ці атрибути, об’єднав усіх українців із різних регіонів України й наших земляків із різних країн та континентів. Ми зобов’язані та маємо за честь оберігати його й наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!» – написав на своїй сторінці у Facebook Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Нагадаємо, що українська збірна з футболу представила нову форму для Євро-2020. На футболках зображений великий герб – контур країни з Кримом і малим гербом всередині. На спині є напис «Слава Україні», а на комірі – «Героям слава».

Російський футбольний союз заявив, що це «політичне гасло» та надіслав листа до УЄФА зі скаргою.

10 червня Союз європейських футбольних асоціацій висловив прохання прибрати напис «Героям слава» з форми збірної України.

В офісі Президента України заявили, що гасло «Героям слава» є доречним та не може викликати ніяких застережень.

Раніше ми досліджували історію кіберспорту й розповідали, як українська команда NAVI Junior досягла успіху.

Фото обкладинки – соцмережі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь