Спецпроєкти

Український стартап системи боротьби з комарами виграв на інвестиційному конкурсі в США


Український стартап Mosqitter, що пропонує екологічну систему боротьби з комарами, виграв на інвестиційному конкурсі в США.

Про це повідомили у посольстві США в Україні.

Що пропонує цей стартап?

Український стартап взяв участь інвестиційному конкурсі SelectUSA Summit Industry у США, і здобув перемогу. Наступною сходинкою після конкурсу є продовження діяльності на американському ринку.

«Вітаємо переможця від України у #SelectUSASummit Industry Pitching Session. Понад 200 компаній подали заявки на участь в одній з дев’яти пітчинг-сесій, і Mosqitter отримав найвищі відзнаки!», ─ привітали у посольстві.

 

Система Mosqitter від українців ─ це екологічна пастка з приманкою для комарів. Пристрій потрібно ставити на вулиці. У нього заливають певну речовину, яка своїм запахом заманює комарів. Також, система виділяє тепло і вуглекислий газ, що дуже схоже на людське дихання. Таким чином, комарі думають, що там (у системі) є чим поживитися. А коли вони підлітають надто близько, пристрій їх засмоктує.

«Унікальна інтелектуальна екологічна система боротьби з комарами Mosqitter спрямована на зменшення ризику інфекційних захворювань, таких як малярія, вірус Зіка, денге, ЕЕО, вірус Чікунгунья, тощо на великих та відкритих територіях шляхом ліквідації комарів», ─ додали у посольстві.

Раніше ми розповідали, де шукати гроші технологічному проєкту.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь